Alarm vermeyen kameralara Bakanlık ayarı

Düzenleyen:
Alarm vermeyen kameralara Bakanlık ayarı

GÜNDEM Haberleri

Gümrükten gelen malların korunduğu yerlere (antrepo) geçtiğimiz dönemde getirilen kaliteli kamera uygulamasında bazı sıkıntılarla karşılaşıldığı ortaya çıktı.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde antrepo kameralarında yazılımsal ve donanımsal birçok sıkıntı olduğu belirtiliyor. Özellikle hırsızlıklara karşı caydırıcılık sağlamak için antrepolara koydurulan kameraların birçoğunun alarm durumunda gümrük idarelerine bilgi vermediği, sayısının yetersiz olduğu belirtiliyor. Söz konusu denetimlerde ortaya çıkan diğer sorunlar arasında, kameraların alarm vermesi gereken bazı durumlarda alarm vermediği, sistemin iyi kurulmamış olmasından kaynaklı olarak gereksiz durumlarda gümrük idaresine alarm sinyali verdiği, kayıtların 1 yıl süreyle saklanacak altyapıda kurulmadığı ve kameraların sayıca yetersiz kaldığı gibi sorunlar yer alıyor. 

BAKANLIKTAN DÜZELTME SÜRESİ
Bakanlık, bölge müdürlüklerini uyararak söz konusu eksikliklerin tespit edilmesi halinde bu antrepolara sorunları düzeltmek için maksimum 3 ay daha süre verilmesini istedi. Söz konusu uygulamaya 2014 yılında Gümrük yönetmeliğinde yapılan değişiklikle başlanmıştı. Daha ince detayları gösteren ve daha teknolojik kameraların kurulmasını öngören düzenlemeler için antrepo işleticilerine kurulumlarını tamamlamalarına yönelik birkaç defa süre verilmişti. Ocak ayı sonunda kameraların kurulumu için verilen süre tamamlanmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...