6 ilin milletvekili sayısı değişti

Düzenleyen:
6 ilin milletvekili sayısı değişti

GÜNDEM Haberleri

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), TÜİK’in adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2015 yılı sonuçlarına göre, seçim çevreleri ve her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayısını yeniden belirledi.

Yapılan tespit sonunda, çıkaracağı milletvekili sayısı 18’e kadar olan illerin bir, çıkaracağı milletvekili sayısı 19’dan, 35’e kadar olan illerin iki, 36 ve daha fazla olan illerin üç seçim çevresine bölündüğü ifade edildi. Buna göre, 32 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara iki, 88 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul üç, 26 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İzmir ise iki seçim çevresine bölündü. Yapılan hesaplamaya göre, Antalya’nın milletvekili sayısı 14’ten 15’e, Kocaeli’nin 11’den 12’ye, Tekirdağ’ın 6’dan 7’ye yükseldi. Isparta ve Yozgat’ın milletvekili sayısı 4’ten 3’e, Bayburt ise 2’den, 1’e düştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...