Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP'de kurultay günü

Düzenleyen:
MHP'de kurultay günü

GÜNDEM Haberleri

Bugün düzenlenen MHP tüzük kurultayında tüzükle ilgili 13 maddede değişiklik kabul edildi.

Partililer kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı.Salonda tüm hazırlıklar tamamlandı. Bin  500 kişi kapasiteli salonda Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin dev posterleri asıldı.Kurultay için Çağrı Heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre delege gözüken 1186 partiliye davet gönderdi. Tüzük değişikliği için salt çoğunluk yetiyor. İşte kurultayda adım adım yaşananlar..

13 MADDEDE DEĞİŞİKLİK ONAYLANDI

Tüzüğün 13 maddesinde değişiklik onaylandı. Kurultay'da Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonu'nda yapılması oy birliğiyle gündeme alınması kabul edildi

MHP GENEL MERKEZ: DELEGE SAYISI 495

MHP Genel Merkezi Kaynakları konuştu. ''Bize ulaşan bilgiye göre noter tasdikli delege imza sayısı 495'' denildi. Ankara 13. Noterliği ise şu ana kadar 657 imza aldıklarını ve sayım işleminin sürdüğünü söyledi.

DERVİŞOĞLU DİVAN BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Divan başkanlığı için iki ayrı liste ortaya çıktı. Bu da seçim anlamına geliyordu. Genel Başkan adayları bir süre görüştü, ardından kürsüye çıkıp el ele delegeyi selamladı. Bu sırada tek liste sloganları duyuldu. Son bilgilere göre Divan Başkanlığı için tek aday Müsavat Dervişoğlu divan başkanlığına seçildi.Divan üyeliklerine ise Halil Aydoğdu, Dursun Ataş, Nesrin Ünal ve Kürşat Ergün getirildi.

ÇAĞRI HEYETİ: 752 DELEGE İMZALADI

Çağrı Heyeti, Noterin verdiği sayıya göre 752 delegenin imzası olduğunu, 50 delegenin de imza atmak için beklediğini açıkladı.Tüzük kurultayı, 752 delegenin imzası ile başladı. Tüzük kurultayında divan oluşturuluyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Havalanı ayrımından sonra iki ayrı güvenlik noktası oluşturuldu.  Salon içinde isi delgeler iki ayrı güvenlik önleminden sonra giriş yapabiliyorlar. Salona gitmek isteyenler kilometrelerce uzun araç kuyruğu oluşturdu.

İLK KEZ KULLANILIYOR  

Salona delegeler dışında kimse alınmıyor. Delegeler için özel kartlar hazırlandı. İlk kez bir kongrede elektronik barkot sistemi kullanılıyor. Delegeler kartlarındaki özel barkodu  okutup isimleri görüldükten sonra gerebiliyorlar. Basın, delege, misafirler, partililer için ayır ayrı kapılardan giriş yaptılar.

MİSAFİRLER İÇİN ÖZEL SALON

Çağrı Heyeti, otele ait 8 bin kişilik kapalı spor salonunda da barkovizyon ekranlarıyla kurultayın izlenmesini sağlayacak. Kurultayın toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti’nin görevi sona erecek.

İLK GELEN İSİM ÖZDAĞ OLDU

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın, 10.10 sıralarında salona girdi.

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Trafiğin yoğun olması nedeniyle bazı partililer alana yürüyerek geldi. Polis ekipleri de kongrenin yapılacağı otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken çok sayıda arama noktası oluşturuldu. Araçlar polis ekipleri tarafından tek tek arandı, partililerin üstleri aranarak kongre alanına alındı. Akreditelerini almak için sıraya giren delegeler, uzun süre bekletilmelerine tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından delegeler salona giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın salona girişi sırasında yanında bulunan partililer üstlerini aratmak istemedi. Bunun üzerine polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Çoğu partili yaşanan bu tartışma üzerine kongre alanına aranmadan geçti.

MERAL AKŞENER GERİLİMİ

Genel Başkan adaylarından Meral Akşener salona Başbakan Meral sloganları ile girdi. Akşener'in salona bu şekilde girmesi "Salona hakimiyet kurmak istiyor" algısı oluşmasına neden oldu. Diğer genel başkan adayları arasında bu durum rahatsızlık yaşattı. Kısa bir gerilim yaşandı.

KURULTAYDA HARARETLİ TARTIŞMA

Salona giren Genel Başkan Adayları yan yana oturdu. Genel Başkan adaylarının aralarındaki hararetli tartışma dikkat çekti. Kurultaya saatler kala iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı ‘Güç Birliği’ hareketi oluşturma karara almıştı. bu tartışmanın bu birliktelikle ilgili olduğu düşünülüyor.

BAHÇELİ GENEL MERKEZ'E GELDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği "Çağrı Heyeti" tarafından toplanan, MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı saatlerde, Parti Genel Merkezi'ne geldi.Devlet Bahçeli'nin, 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin gelişmeleri buradan takip edeceği öğrenildi. Öte yandan, bir grup partili de olağanüstü kongreyi, MHP Genel Merkezi'nin girişindeki televizyondan takip ediyor.


MHP'de kurultay günü

MHP'de kurultay günü

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...