Erol Evgin: Parmak basanla eşit sayılmak adaletsizlik

Düzenleyen:
Erol Evgin: Parmak basanla eşit sayılmak adaletsizlik

GÜNDEM Haberleri

Aysun Kayacı'nın yıllar önceki çıkışını yeniden gündeme getiren Erol Evgin, eğitimsiz olanla eğitimli olan insanın eşit olamayacağını söyleyerek, "Okuma yazma bilmeyenle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli değil. Parmak basan abla muhtarını seçsin" dedi.

Erol Evgin, demokrasinin Türkiye için fazla olduğunu, parmak basan biriyle 3 üniversite okumuş birinin eşit olamayacağını söyledi. Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuşan Evgin, "Okumamış olanlar muhtarını seçsin, eğitimli olan belediye başkanını seçsin" diyerek, bu şekilde eşitliğin sağlanabileceğini söyledi.

Evgin'in sözleri kısa sürede sosyal medyada gündeme oturdu. Evgin, demokrasi ile ilgili sözleri nedeniyle bir çok kullanıcının tepkisini çekti.

"DEMOKRASİ BİZE FAZLA GELİYOR"

Aysun Kayacı'nın "Dağdaki çobanla benim oyum bir olamaz?" sözlerini yeniden gündeme getiren Evgin şu ifadelere yer verdi: "Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız 'Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?' olacak demişti hatırlarsanız...

OYUNA PARMAK BASANLA EĞİTİMLİ OLANIN BİRER OY HAKKI OLMASI ADALETLİ Mİ?

"Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil."

"BANA ADALETLİ GELMİYOR"

"
Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin."

EĞİTİMDE EŞİTLİK SAĞLANIRSA, OYDA DA EŞİTLİK SAĞLANIR

"Neyin eşitliği? Öbür tarafta eşitlik oluyor mu? Hakça bir durum mu? Bu ülkede eğitim açısından eşitlik var mı? İnsanlara aynı imkânları sunabiliyor muyuz? Bakın kadınların gücüne...

Siyasetçiler bunun önemini kavrasalar, siyasetin merkezine oturtsalar müthiş başarılar kazanacaklar. Ama yapmıyorlar. Neden? İktidarları, güçleri ellerinden gider diye yapmıyorlar. Cehaletin korktuğu kadındır. Kadın öğrenirse çocuğu da öğrenir.

O yüzden kadınları cahil bırakmak birilerinin işine geliyor. Eğitimde eşit fırsat vermezseniz eşitlik nerede kaldı? Önce herkesi eğitelim sonra “demokratız” diye ortaya çıkalım.

AYSUN KAYACI NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere Aysun Kayacı da bir dönem "Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?" şeklinde bir çıkışa imza atmış ve bu sözler büyük tepki çekmişti.

Erol Evgin: Parmak basanla eşit sayılmak adaletsizlik

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...