Ege ve Trakya’ya süper gözetleme

Düzenleyen:
Ege ve Trakya’ya süper gözetleme

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Ege ve Trakya’da sınır güvenliği için yeni tedbirleri devreye sokmaya hazırlanıyor.

İsmail Sonsuz ANKARA
Sınır güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, yasa dışı göç ve insan kaçakçılığına karşı mücadeleyi de güçlendirecek adımlar kapsamında hem teknolojik hem kurumsal  imkanlar devreye girecek. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Avrupa Birliği’nin de mali olarak desteğiyle yürütülen çalışma kapsamında mevcut sınır birimlerinin kapasitesi arttırılacak. Sınır gözetleme sistemleri modernize edilerek, sınır yönetimi uygulamaları ve standartları geliştirilecek. Çalışmalar AB Entegre Sınır Yönetimi politikasına uyumlu hale getirilecek. Ege’nin yakın mercekte tutulmasını sağlayacak önlemler kapsamında, 14 adet sınır karakol komuta merkezi, kara gözetleme radarı, termal kamera, 24 adet sabit gözetleme ünitesi, 30 adet mobil zırhsız gözetleme ünitesi, 10 set kablosuz sensör ağı, haberleşme enerji ağı temin edilecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın aldığı tedbirlerin etkinliğini de artıracak bu tedbirlerin toplam maliyeti 29 milyon avro olarak belirlendi.
Türkiye-Yunanistan sınırında yürütülecek projenin devamı niteliğinde adımlar Trakya’da da atılacak. Türkiye-Yunanistan-Bulgaristan Sınırında Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında, 15 sınır karakolu komuta merkezi, 30 sabit gözetleme ünitesi, 20 mobil zırhsız gözetleme aracı, 5 set kablosuz sensör, haberleşme ve enerji ağı temin edilecek. Bu projenin de toplam maliyeti 29 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. Bu miktarın 21 milyon 112 bin 500 avroluk kısmı ise AB tarafından karşılanacak. Böylece, Ege’nin ardından Yunanistan ve Bulgaristan kara sınırlarında da, göç ve sınır yönetimi konularında kapasite artırılırken, yasa dışı göç, insan ticareti, sınır ötesi suçlar, kaçakçılığın önlenmesi anlamında kalkan güçlendirilmiş olacak.

OTOMATİK ATIŞ YAPAN SİSTEM

Zaman zaman bombaların düştüğü Kilis’te güvenlik had safhada. İnsansız Hava Araçları ile gözetleme radar sistemleri sürekli sınırı tarıyor. Kilis sınırında yüzde 70’i tamamlanan 4 metre yüksekliğindeki modüler duvarların üzerine 1 metre jiletli tel çekilecek. 300 metrede bir askerî kulelerin inşası da sürüyor. Kuleler bittikten sonra ASELSAN tarafından geliştirilen makineli silahlar, termal kamera ve anons sistemi konulacak. Şahıslar Türkçe, Arapça ve İngilizce uyarılacak, 2 dakika içinde çekilmedikleri takdirde ise ateşleme sistemi
devreye girecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...