TIR'ları yakan iki terörist ölü ele geçirildi

Düzenleyen:
TIR'ları yakan iki terörist ölü ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, Van'da yol keserek beş TIR'ı yakan teröristlerden ikisinin silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van Çaldıran’da icra edilen operasyonda, 24 Mayıs 2016 tarihinde Çaldıran-Doğubayazıt yoluna el yapımı patlayıcı döşeyen ve 16 Haziran 2016 tarihinde yolu keserek beş TIR’ı yakan teröristlerden olduğu değerlendirilen iki bölücü terör örgütü mensubunun beraberlerinde iki Kalaşnikof piyade tüfeği, sekiz Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 252 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el bombası, iki el telsizi, bir kamera ve bir dürbünle birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi. Bitlis Güroymak kırsalında icra edilen operasyonda ise teröristler tarafından tuzaklanmış üç adet el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği bildirildi.

Şırnak Silopi’de icra edilen arazi aramasında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği kaydedildi. Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan iki teröristin Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi. Gaziantep’te, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan IŞİD terör örgütü mensubu yabancı uyruklu iki teröristin yakalandığı ifade edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...