Diyarbakır'daki büyük operasyon devam ediyor

Düzenleyen:
Diyarbakır'daki büyük operasyon devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice, Hani, Silvan, Hazro, Kocaköy, Kulp ilçelerinin kırsal kesiminde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan geniş çaplı hava destekli operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır'da PKK'lıları etkisiz hale getirmek, örgütün kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ortaya çıkarmak için son dönemlerin en büyük operasyonlarından biri Lice, Hani, Silvan, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçelerinin kırsal kesimlerinde önceki gece başladı. İlçelere bağlı 33 köyde köyde dün ve bugün sokağa çıkma yasağının getirilmesiyle birlikte yoğunlaştırılan operasyonlara aralarında jandarma ve polis özel harekat timlerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin personelin göre yaptığı öğrenildi. Özellikle son dönemlerde bazı şehirlerde patlatılan bomba yüklü araçların hazırlandığı Lice İlçesi'nde operasyonların yoğunlaştığı görülürken, Diyarbakır-Bingöl karayolunda ise güvenlik güçleri 5 kilometrede bir kontrol noktası kurdu. Operasyonlarda PKK'lıların barınaklarının imha edilmesinin yanı sıra, bölgede ekili uyuşturucu tarlalarının da güvenlik güçleri tarafından imha edildiği belirtildi. 
Bu arada operasyonların düzenlendiği bölgelere askeri araçların sevkiyatlarının bugün de sürdüğü görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...