HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Çavuşoğlu: Siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz

Düzenleyen: /
Bakan Çavuşoğlu: Siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz
Çavuşoğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne alınmamasıyla ilgili, "Şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz" dedi.

Ankara'nın Almanya Savunma Bakanı Müsteşarı Ralf Brauksiepe'nin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyareti iptal etmesi, Berlin'de sert tepkiye neden oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne alınmadığına yönelik haberlere ilişkin, "İncirlik üssüne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor; fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlike'e ziyareti uygun görülmemektedir" diye konuştu.

Çavuşoğlu, AB müzakerelerinin referanduma gidip gitmeyeceğine ilişkin de, "Tıkanma olursa ileride vatandaşımıza sorarız adım atmak için. Çünkü biz tüm kararları halkımızla alıyoruz. Bu, Türkiye'nin hayati konularda karar alırken halkıyla istişaresi ya da halkına başvurması olarak algılanmalıdır" dedi.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE İNCİRLİK TEPKİSİ

Türkiye'nin, Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe'nin İncirlik'i ziyaret etmesine izin vermemesi Alman siyasetinde sert tepkiye yol açtı. Hrıstiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) Federal Meclis dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, Ankara'nın tavrını eleştirerek, "Bu, her türlü siyasi mantıktan uzak, NATO müttefiği bir ülkeye karşı sorumsuzca davranıştır" dedi.

"HESAPLANMIŞ PROVOKASYON"

Türkiye'nin tavrını "hesaplanmış provokasyon" olarak tanımlayan Hahn, bunun Almanya'nın güvenlik politikalarını etkilediğini söyledi. CSU sözcüsü Hahn, "Tornado keşif uçaklarını konuşlandırabilmek için Ürdün'deki Amman hava üssü olmak üzere alternatif yer arayışına girmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"UYGUN KARŞILIK VERİLMELİ"

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung da "Mitteldeutsche Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye'ye tepki gösterdi. Hristiyan Demokrat Birlik partisi (CDU) mensubu Jung, "Türkiye'ye tarafımızca uygun bir karşılık verilmelidir" dedi.

Bild gazetesine konuşan Yeşiller Partisi'nin savunma politikaları uzmanı Tobias Lindner ise Alman hükümetini İncirlik'te askeri üs kurma planından vazgeçmeye çağırdı.

ALMAN HABER KANALI DUYURMUŞTU

Alman haber portalı Spiegel Online Türkiye'nin Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in vekili olarak Müsteşar Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyareti iptal ettiğini duyurmuştu. Haberde, ziyaretin Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kararı nedeniyle iptal edildiği ve Türkiye'nin bu kararla Alman politikacıların İncirlik'te istenmediği mesajını vermeyi hedeflediği belirtilmişti.

Almanya Savunma Bakanlığından dün yapılan açıklamada ziyaretin iptal edildiği doğrulanmış ancak gerekçesine değinilmemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...