Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hrant Dink davasında flaş tahliye kararı!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Hrant Dink davasında flaş tahliye kararı!

GÜNDEM Haberleri  / iha

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanık Ercan Demir’in tahliyesine karar verildi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Salı günü savunma yapmaya başlayan tutuklu sanık emniyet müdürü Ercan Demir’in ifadesine ara verilerek talepler alındı. Ercan Demir'in avukatı Dink cinayetinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından jandarma personeli hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini hatırlattı. Demir’in avukatı askerler hakkındaki soruşturma sonucunda çıkacak yeni delillerin müvekkilinin lehine olabileceğini belirterek tahliye talep etti.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer ise iddianamede bazı evraklarda sahtecilik yapıldığını öne sürdü. Yılmazer, bazı delillerin çarpıtılarak aleyhine kullanıldığını savunarak, “C5 Büroyu ben kurmadım. Ancak medyada Ali Fuat Yılmazaer C5 Bürosunu kurduğunu itiraf etti diye haberler çıktı. Bunlar doğru değil nerde itiraf etmişim? İddianamede Aydınlık'ta ve ODATV'deki dedikodular yazıyor” diye konuştu.

“SAMAST’IN FOTOĞRAFININ SERVİS EDİLMESİNİ BEN SÖYLEDİM”
Nedim Şener'in “Dink cinayeti ve istihbarata yalanları” kitabından bir bölüm okuyan Yılmazer, kitapta cinayet sonrası emniyet yetkilileri arasında Ogün Samast'ın fotoğraflarının basına sızdırılıp sızdırılmaması yönünde 2 farklı görüş çıktığını belirtti. Yılmazer, “Ben de fotoğraf basına verilsin diyenlerdendim. Fotoğrafın basına verilmesi için uğraştım. Çünkü yayınlanırsa bir tanıyan çıkar diye düşündüm” şeklinde konuştu. Bunun üzerine sanık Celalletin Cerrah, söz alarak fotoğrafın basına verilmesini ilk olarak kendisinin basına verilmesini teklif ettiğini kaydetti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdiği süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak sanık Ercan Demir’in tahliyesine hükmetti. Mahkeme Demir hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

YLMAZER VE AKYÜREK’E TAHLİYE YOK
Sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyada adı geçen tanıkların ifadelerinin alınması hususunun sanık savunmalarının alınmasından sonra değerlendirilmesine hükmetti.

TUNCEL’İN VERİMLİLİK RAPORLARI İSTENDİ
Mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazı yazılarak, yardımcı istihbarat elemanı Mehmet Kurt kod adlı Erhan Tuncel’in çalıştırıldığı dönemlere ait verimliliğinin değerlendirilmesine dair Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen tüm kayıt ve belgelerin istenmesine karar verdi.
Duruşma 8-9-11-12 Ağustos 2016 tarihine ertelendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...