TBMM Genel Kurulu'nda tartışma

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TBMM Genel Kurulu'nda tartışma

GÜNDEM Haberleri  / AA

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında çıkan tartışmanın yumruklaşmaya varan kavgaya dönüşmesi üzerine birleşime ara verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, TSK Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısının 2. bölümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Görüşmelerde söz alan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım'ın, operasyon düzenlenen evlerin duvarlarına "Kızlar geldik, yoktunuz" gibi cümleler yazıldığını iddia etmesi, AK Parti ve MHP sıralarında tepkilere neden oldu.

Yıldırım'ın sözleri üzerine yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yıldırım'ın, tahkir edici ve üzücü bir söylem kullandığını, bunun Meclisin saygınlığına yakışmadığını belirterek, bu konuşmayı kınadığını söyledi.

Turan, "Bu dile cevap vermeyi doğru bulmuyorum ancak asker de bizim, korucu da bizim, polis de bizim. Hiçbir ferdi anlatıldığı gibi işler yapmaz, yapan olursa kurum zaten kendi tedbirini alır ama onun ötesinde doğruluğu belli olup olmadığı bile net olmayan konuları bu üslupla buraya taşımayı, hanımefendilerin olduğu bir ortamda bunu taşımayı ahlaksızlık olarak düşünüyorum." dedi.

Tartışma kavgaya dönüştü

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün, AK Parti sıralarına yönelik laf atması üzerine, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Önlü'nün üzerine yürüdü. Tartışma, her iki partinin üyeleri arasında yumruklaşmaya varan kavgaya dönüştü. CHP milletvekilleri araya girerek kavgayı önlemeye çalıştı.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime ara verdi. Gerginlik verilen arada da devam etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...