Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK Personel Kanunu Tasarısı TBMM'de kabul edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TSK Personel Kanunu Tasarısı TBMM'de kabul edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.

Buna göre, ihtiyaç duyulan sayı kadar albay, yaş haddi olan 60 yaşına kadar görev yapabilecek.

Yurt dışında sürekli veya geçici görevde bulunan subay ve astsubaylar "itibari rütbe" ile görev yapabilecek.

Üst rütbelerdeki yığılmaların önlenmesi amacıyla üsteğmen ile astsubay üstçavuş rütbesinde üstün başarı kıdemi verilmesi uygulamasına son verilecek.

Genel kolluk kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan durumlarda, terörle mücadele için gerekli olması veya terör eylemlerinin kamu düzenini ciddi şekilde bozması halinde TSK görevlendirilebilecek.

Görevin yerine getirilmesinde TSK personeli ile mülki idare amirleri, kolluk kuvvetleri ve diğer memurlar ve kamu görevlilerinin kararları, işlemleri ve faaliyetleri nedeniyle  tazminat davaları ancak devlet aleyhine açılabilecek.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Genel Kurulunda, TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının yasalaşmasına ilişkin, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Bu kanun, şu anda bölgede teröristlerle kahramanca mücadele eden, kahraman güvenlik güçlerimize bir bayram hediyesidir. Onların moral ve motivasyonunu yükseltecek çok önemli bir kanundur." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...