Anayasa için yeni masa

Düzenleyen:
Anayasa için yeni masa

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde parti içinde oluşturulan komisyonun yaptığı yeni Anayasa çalışmaları önümüzdeki hafta masaya yatırılacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Başbakan Binali Yıldırım’ın, söz konusu komisyon üyelerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür edeceği ve yeni kurulacak komisyondan çalışmaların yaz aylarında tamamlanmasını isteyeceği belirtiliyor. Yeni Anayasa metninin Haziran ayında TBMM gündemine getirileceği açıklanmasına rağmen, AK Parti’de yaşanan genel başkan değişikliği, bu süreci de kesintiye uğrattı. Söz konusu komisyon, bu süreçte hiç toplantı da yapmadı. Başbakan Binali Yıldırım’ın çalışmaların yeniden başlatılması için önümüzdeki hafta AK Parti’nin Anayasa hazırlık komisyonunun üyeleri ile bir toplantı yapacağı belirtildi. AB Bakanı Ömer Çelik’in, yeni anayasa metni konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vereceği toplantıda, Yıldırım’ın komisyon çalışmalarına devam etmesini isteyeceği kaydedildi. Ancak komisyondaki bazı isimlerin değişeceği ve başkanlığını da Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop veya İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun yapacağı belirtiliyor.
YAZ MESAİSİ YAPACAK
 Komisyon yaz aylarında hızlı bir çalışma yaparak ortaya bir metin çıkaracak. Kamuoyunda metin üzerinde yapılacak tartışmalardan sonra, muhalefete son kez ‘Var mısınız yok musunuz?’ diye sorulacak. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemine muhalefetten gereken desteğin gelmemesi durumunda AK Parti ikinci seçenek olarak, ‘Her parti kendi hazırladığı metni referanduma sunsun’ önerisini sunacak. Bu öneriye de destek bulunamaması durumunda partili cumhurbaşkanlığı konusunda bir mini paket Meclis gündemine getirilecek. Ancak bunun için de yine muhalefetin desteği aranacak. AK Parti’ye göre partili cumhurbaşkanlığında, MHP’deki gelişmeler de dikkate alınarak, 330 sayısının bulunması ihtimali yüksek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...