HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Ömer Çelik: AB için Türkiye kilit ülkedir

Düzenleyen:
Bakan Ömer Çelik: AB için Türkiye kilit ülkedir
Ömer Çelik, Haber

GÜNDEM Haberleri

İngiliz halkının Avrupa Birliği’nden çıkma yönündeki kararını değerlendiren AB Bakanı Ömer Çelik, bundan sonrası için Türkiye’nin de söyleyecek sözü olduğunu belirterek, “Türkiye kilit bir ülkedir” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise AB’nin sorunları çözmede yetersiz kaldığını ifade etti.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Birleşik Krallık’ta Avrupa Birliği için yapılan referandumda “hayır” çıkmasını değerlendirdi.

Çelik, şöyle konuştu: “Aşırı sağın söylemlerine itibar edildi. Türkiye karşıtlığı, İslamafobi kolkola girdi. Türkiye, bir Avrupa devletidir. Türkiye, Avrupa’nın merkezindedir. AB’nin temsil ettiği değerler insanların ortak değerleridir. Biz Avrupa adına, Avrupa içinden konuşan bir ülkeyiz. Bundan sonra nasıl bir Avrupa olacağımız ile ilgili sözlerimiz var. Avrupa’nın vizyoner yaklaşımlara ihtiyacı var. Avrupa’yı meydana getiren değerler doğru değerlerdir. Türkiye’nin AB’ye tam üye olması gerekir. Türkiye kilit bir ülkedir. AB’nin yeni bir aşıya ihtiyacı var. İngiltere’nin ayrılması kıta için ve dünya için iyi olmamıştır.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

“Avrupa Birliği, sorunları çözmede yetersiz kaldı. Birçok ülkede radikal partiler AB’den ayrılmasını ya da sınırlı bir şekilde kalmasını istedi. Biz AB’nin eşit ve onurlu bir üyesi oluruz. Üye olmadığımız halde AB’ye katkılar sağlıyoruz. AB’nin daha fazla Türkiye’ye ihtiyacı olacak. Siyasi engeller, müzakerelerin uzun sürmesi, Kıbrıs konusunda itirazlarımız oldu. AB’nin kendi politikalarını gözden geçirmesi gerekiyor.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...