Gurbetçi kadından ders gibi protesto, 'Şehitlerimize ihanet ettiniz'

Düzenleyen:
Gurbetçi kadından ders gibi protesto, 'Şehitlerimize ihanet ettiniz'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin Ermenilere soykırım yaptığına dair kanun tasarısını Almanya Parlamentosu’na götüren Türk asıllı vekillerden biri olan Alman Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, gurbetçilerden hiç beklemediği bir tepki aldı.

Almanya’nın Köln şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından gerçekleştirilen iftara katılan ve burada bir konuşma yapan Özoğuz, gurbetçiler tarafından protesto edildi. Gurbetçi bir kadın Aydan Özoğuz’un konuşması sırasında sırtını dönerek bakanı protesto etti. Türk kadın, korumaların ‘çok dikkat çekiyorsunuz’ ikazlarına rağmen protestosunu sürdürdü. Konuşmasının sonunda Alman bakanın yanına giden gurbetçi ders gibi bir konuşma yaptı. Türk kadın Bakan Özoğuz’a şu sözleri söyledi: “’Sizi önce sırtımı dönerek protesto ettim. Şimdi de demokratik hakkımı kullanarak tepki göstereceğim. Nasıl böyle bir ihanete ortak olursunuz. Şu an karşınızda Türkiye Cumhuriyeti halkını temsilen durduğumu hissediyorum. Bizim ecdadımız hiçbir ırka soykırım yapmamıştır. Siz bir Türk olarak hiç mi utanmıyor, üzülmüyorsunuz? Siz şehitlere ihanet ettiniz. Almanya’ya mı kalmış bizi eleştirmek. Almanya kendi tarihine baksın. İki tane çok büyük soykırım yapan Almanya bizi böyle suçlayamaz.‘’
Gurbetçi kadından ders gibi protesto, 'Şehitlerimize ihanet ettiniz'

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...