Önce adayları sonra başkanı dinlemişler

Düzenleyen:
Önce adayları sonra başkanı dinlemişler

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün 2009 yılındaki mahalli seçim döneminde önce belediye başkan adaylarını, sonra da seçimi kazanan başkanı dinlediği ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan VIP dinleme iddianamesinde paralel yapının mahalli seçim döneminde önce belediye başkan adaylarını, sonra da seçimi kazanan başkanı dinlediği ortaya çıktı. Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı 402 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 138 kişi hakkında hazırlanan iddianame, geçtiğimiz günlerde Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmiş ve dava sanıklardan bir kısmının da arasında bulunduğu 50 kişinin yargılandığı davayla birleştirilmişti. Sanıklara “silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olma”, “kişiler arası aleni olmayan konuşmaları dinleme”, “iftira”, “evrakta sahtecilik” ve “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçlamalarının yöneltildiği iddianamede FETÖ’nün amacı bir kez daha gün yüzüne çıktı. İddianamede, örgütün önce 2005-2009 yılları arasında Etimesgut Belediye Başkanı olarak görev yapan AK Partili Kemal Yılmaz’ı telefonunun imei kodu üzerinden sahte isimle dinlemeye aldığı ifade edildi. İddianamede Yılmaz’ın iki farklı telefonu ‘uyuşturucu madde kaçakçılığı içerisinde faaliyet gösteren şahsın irtibatlarının deşifresi’ gerekçesiyle dinlendi. Yılmaz’ın başkanlığının sona ermesi üzerine bu kez 2009 yılında yapılan yerel seçimleri kazanan MHP’li Enver Demirel FETÖ’nün dinleme ağına takıldı. İddianamede Demirel’in de ‘İBDA-C terör örgütü içerisinde üst düzey sorumlu olarak faaliyet gösteren Mehmet Fırat ve propaganda organları ile irtibatlı olduğu yönünde bilgiler intikal eden Kamil Yavuz isimli şahsın faaliyetlerinin deşifre edilerek, gerçekleştirebilecek muhtemel eylemlerin engellenmesi’ yönünde dinlemeye alındığı kaydedildi.  İddianamede mahkeme kararlarıyla alınan dinleme kararlarının amacının suç örgütlerinin deşifre edilmesi değil, belediye başkanlarının faaliyetlerinin öğrenilmesi olduğu vurgulandı. Böylelikle dinleme hedefine takılan isimlerin ‘en baştaki’ isimler olduğu da ifade edilmiş oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...