HDP’lilerde her türlü suç var

Düzenleyen:
HDP’lilerde her türlü suç var

GÜNDEM Haberleri

HDP’li 55 milletvekili hakkında hazırlanan 511 fezleke, “öldürmeye teşebbüs”, “örgüte üye olmak”, “teröristleri operasyonların sürdüğü yerden kaçırma ve tedavi ettirmeye yardımcı olma” gibi suçları kapsıyor.

Hakkında en çok dosya bulunan milletvekili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “terör örgütü üyesi olmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “örgüt adına suç işlemek” gibi suçları işlediği öne sürülüyor. Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın bir fezlekesinde ise, operasyonların yapıldığı Cizre’de bazı terör örgütü mensuplarını bulundukları yerden çıkartmaya çalıştığı belirtiliyor. Milletvekili Ferhat Encu’nun bir dosyası ise, dönemin Uludere Kaymakamı’na yönelik, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçunu kapsıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...