'Bir tek çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmez'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Bir tek çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmez'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Soylu, "780 bin kilometrekareden bir tek çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir, kimsenin takati yetmeyecektir." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Süleyman Soylu, "780 bin kilometrekareden bir tek çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir, kimsenin takati yetmeyecektir, kimsenin aklından bundan sonra böyle birşey geçmeyecektir." dedi.

Kartepe'deki Pirelli lastik fabrikasında düzenlenen iftar programına katılan Soylu, yağmur altında işçilerle orucunu açtı.

Konuşmasına, yağmura rağmen iftar için bir araya gelen işçilere teşekkür ederek başlayan Soylu, aynı sofrada oruç açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin dünyada daha iyi rekabet etmesini sağlayacak en önemli alanları açmaya çalıştıklarını, bunu yaparken de birçok şeye dikkat ettiklerini vurgulayan Soylu, "En önemli meselelerden biri, iş sağlığı ve güvenliği. Bu bizim en temel unsurlarımızdan biridir." diye konuştu.

Soylu, bir taraftan nitelikli üretim, bir taraftan emniyetli üretim bir taraftan da insanı öne alan üretimin ortaya koymaya çalışmanın, en temel unsurlardan biri olduğunu anlatarak, "Bu vesileyle ifade etmek istiyorum ki bir taraftan iş sağlığı ve güvenliğini gerçekleştireceğiz. Bir taraftan işverenle çalışan arasındaki o uyumu o ahengi aynı şurada olduğu gibi bu tabloyu hep birlikte gerçekleştireceğiz, diğer taraftan da Türkiye'nin ihracattaki birinci kalemi olan otomotiv sektörüyle ilgili bu ürünler dahil olmak üzere Türkiye'ye önemli bir ihraç markasını ortaya koyacak bir anlayışı gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bundan 50-60 yıl önce yapılan Devrim otomobili üzerinden "ah vah" çeken bir ülke olmadığına dikkati çeken Soylu, mühendislerinin, işçilerinin hep birlikte ortaya koyduğu bir anlayışla Türkiye'nin büyük hedeflerin ülkesi olacağını kaydetti.

Soylu, Türkiye'nin büyük olmasının sadece kendisine değil etrafındaki coğrafyaya da dünyaya da önemli derecede katkı koyacağını belirterek, hep beraber kenetlenerek Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceklerini ifade etti.

"Dünyanın yüz akı bir insanlığı bütün dünyaya gösteriyoruz"

Bazen Türkiye'nin bu yürümesini engellemeye çalışanların olabileceğine işaret eden Soylu, şöyle devam etti:

"Biz büyük bir milletiz, biz aziz bir milletiz, biz bugün etrafımızdaki coğrafyadaki insanlara nasıl sahip çıkıyorsak, nasıl onları kimsenin ama kimsenin zulmü altında bırakmıyorsak medeniyetimizin bize bıraktığı bu anlayışla birlikte bunu önümüzdeki 100 yıllarda da gerçekleştirebileceğimiz bir hikayeyi bugün hep birlikte ortaya koyuyoruz. Bugün 2 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapan ve bunun içinde yine burada onurla bu hükümetin bir üyesi olarak bu milletin bir ferdi olarak gururla ifade ederek söylemek istiyorum ki 3 milyon kişiyi aşkın Suriyeli kardeşlerimiz dahil etrafımızdaki coğrafyadan gelen insanlara sahip çıkan bir millet olarak bugün dünyanın yüz akı bir insanlığı bütün dünyaya gösteriyoruz. Bu bizim için bir sınavdır ve biz bu sınavda Allah'a şükürler olsun bu mübarek ramazan akşamı hürmetine diyorum ki sınıfta kalmadık."

Bakan Soylu, bu milletin bugün olduğu gibi geçmişte de Selanik, Bosna, Kosova, Makedonya'dan gelen ve Saddam'ın zulmünden kaçanlara sahip çıktığını vurgulayarak, "Onun için çalışmalıyız, onun için üretmeliyiz, onun kazanmalıyız, onun için özgür ve hür Türkiye'nin hep birlikte fertleri olarak bütün dünyaya bu medeniyetin merhametini ve adaletini gösterebilecek anlayışı da ortaya koymalıyız. Kimse sahip çıkmazsa dili ne olursa olsun, milliyeti ne olursa olsun, rengi ne olursa olsun herkes bilmelidir ki Anadolu'dan bir şefkat eli ve merhamet eli uzayacaktır." diye konuştu.

"Dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Dünyanın herkesin gözü üzerinde olduğu bir arazide oturuyoruz." diyen Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün yine şehitlerimiz var. Canımız acıyor mu? Acıyor. İçimiz burkuluyor mu? Burkuluyor. Sorumluluk hissetmiyor muyuz? Hissediyoruz ama biz bu şehitlerimizin niçin verildiğini niçin Türkiye'ye karşı böyle hunharca bir davranış olduğunu biliyoruz. Eğer Marmaray'ı yapmasaydık bunlar olmayacaktı. Bilmenizi istiyorum ki 3. Boğaz Köprüsü'ne adım atmasaydık bunlar olmayacaktı. Bugün 10 bin dolarlık kişi başına gelir seviyesine gelen bir ülke olmasaydık bunlar yine olmayacaktı. Her büyümenin bir bedeli vardır. Büyüyeceğiz ve içimizdeki bu nifakı birbirimizi bizden ayırmaya çalışanlara karşı kardeşliğimizi bunların üstesinden geleceğiz. 780 bin kilometrekareden bir tek çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir, kimsenin takati yetmeyecektir, kimsenin aklından bundan sonra böyle birşey geçmeyecektir. Bunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum."

Soylu, konuşmasının ardından işçilerle fotoğraf çektirip, onlarla sohbet etti.

Öte yandan iftar programına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ile Pirelli Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Alberto Pirelli de katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...