PKK’nın 3 günde 1.5 milyar lirası gitti

Düzenleyen:
PKK’nın 3 günde 1.5 milyar lirası gitti

GÜNDEM Haberleri

Örgütün finans kaynağını kurutmak için yola çıkan güvenlik güçleri, ilk 3 günde değeri 1.5 milyar lira olan 6 milyon kök keneviri ele geçirdi.

Yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar sonucunda 7 bin 800 civarında kayıp veren PKK’nın bitirilmesi için Diyarbakır’ın Lice ilçesi ve civarında operasyonlar devam ediyor. Operasyonlarda dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor. 
8 bin asker, polis ve jandarmanın katılımıyla başlatılan büyük operasyonun asıl hedefi ise, örgütün finans kaynağı kenevir ekim alanlarını imha etmek... 
Güvenlik güçleri, ilk 3 günde piyasa değeri 1 milyar 530 milyon 679 bin lira olan ve 120 ton esrar elde edilebilecek 6 milyon 14 bin 486 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Uyuşturucuların imhası ve tespit çalışmalarına korucular da destek veriyor. Bu kapsamda, yeni tespit edilen arazilerde yaklaşık 2 milyon 700 bin kök Hint keneviri ile toprağa gömülmüş 373 kilogram toz esrar bulundu. 
Operasyonda 6 bin 210 araç ve 15 bin 595 kişinin incelendiği, gözaltına alınan 59 zanlıdan 3’ünün “uyuşturucu ticareti yapmak ve yer temini sağlamak” suçlarından tutuklandığı belirtildi.
Teröristlerin sivil vatandaşların yanı sıra çobanları da tehdit ederek suça zorladığı belirtildi. Gözaltına alınan şüpheli bir çoban, güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde, PKK’lı teröristlerin “Dediklerimizi yapmazsan sizi öldürürüz” diye tehdit edip, uyuşturucu ekili arazilerde kendilerine zorla nöbet tutturduklarını söyledi.
Operasyonda tespit edilen sığınaklarda 100 kilogram amonyum nitrat ve 1 uzun namlulu silah ile çok sayıda mühimmat bulundu. Kars’ın Kağızman ilçesinde ise bomba yapımında kullanılan 21 tüp, 400 kilogram amonyum nitrat ve 300 gram A4 patlayıcı ile 1 kalaşnikof piyade tüfeği bulundu. Şırnak’ta da 3 adet Kalaşnikof, 200 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...