Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Numan Kurtulmuş açıkladı! İsrail'le anlaşma saat 13.00'te dünyaya duyurulacak

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş açıkladı! İsrail'le anlaşma saat 13.00'te dünyaya duyurulacak

GÜNDEM Haberleri

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde 26 Haziran'da belli noktaya gelindi, bu gelinen nokta bugün saat 13.00'te her iki başbakanın eş zamanlı yapacağı açıklamalarla dünyaya duyurulacaktır" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Kurtulmuş, "İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde 26 Haziran'da görüşmede belli bir noktaya gelinmiştir. bugün saat 13.00'te her iki başbakanın eşzamanlı açıklamasıyla dünyaya duyurulacaktır" dedi. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler 6 yıl sonra normale dönüyor. Normalleşme ile birlikte enerji ve inşaat alanında yeni işbirliklerine kapı açılacak.

ERCİŞ VE MİDYAT İL Mİ OLUYOR

Erciş ve Midyat'ın il olmasıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Böyle bir konu Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Bir gazetedeki açıklamayı esas alarak fikir beyan edemeyiz. Bunlar tartışıldığı zaman gündeme gelir, sizinle paylaşırız" diye konuştu.

AB İLE ANLAŞMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş "Türkiye'nin vize serbestisi konusunda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiği, kalan beş yükümlülüğün nasıl yerine getireceği ile ilgili de samimi olarak niyetini ortaya koyduğu açıktır. Bu çerçevede, Avrupa Birliği'nin özellikle bu son gelişme karşısında, Türkiye'ye karşı çok daha duyarlı davranmasının, Avrupa Birliği'nin menfaatlerine olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle vize serbestisi konusunda mutabık kalınmış adımların atılması için sürecin başlamasını talep ve temenni ediyoruz." dedi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları:

"İSRAİL İLE ANLAŞMAYI BAŞBAKAN BUGÜN DUYURACAK"

"Belli bir noktaya gelinmiştir. Bu gelinen nokta her iki başbakanın saat 13:00'te eş zamanlı açıklamasıyla dünyaya duyurulacaktır.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya ile ilişkilerin tekrar normalleşmesi konusunda sinyaller var. Türk vatandaşlarına tekrar çalışma iznini verildiğini memnuniyetle belirtmek isterim.

YATIRIMCIYA TEŞVİK PAKETİ

Beş yıl vadeli devlet tahvili alanlara oturma izni ve vatandaşlık hakkı verilmesi konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz.

AD-SOYAD DEĞİŞTİRMEK KOLAYLAŞIYOR

Mahkeme kararı olmadan insanların adlarını ve soyadlarını değiştirme hakkı sağlanacaktır. Ayrıca adres ve nüfus değişikliklerine uzun prosedür işlemleri kaldırılacaktır. Nüfus ve ikametgah kayıtlarına e-devlet üzerinden ulaşılması sağlanacaktır."

İSRAİL'LE İLİŞKİLER 6 YIL SONRA SİL BAŞTAN

6 yıl önce Mavi Marmara saldırısı ile bozulan İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler normalleşme yolunda. Bugün basın toplantısıyla duyurulması beklenen normalleşmenin enerji ve inşaat alanında milyarlarca dolarlık anlaşmaların önünü açabileceği öngörülüyor. Uzlaşmayla İsrail yeni bir pazar kazanacak, Türkiye ise doğalgazda Rusya'ya bağlılığını azaltacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...