Ankara'da ölen eczacılar için meslektaşları yasta

Düzenleyen:
Ankara'da ölen eczacılar için meslektaşları yasta

GÜNDEM Haberleri

Balıkesir'de eczacılar, Ankara Üniversitesi Cebeci Fizik Tedavi Ünitesi'nde dört meslektaşlarının öldürülmesini düzenledikleri eylemle kınadı. Ölen eczacı Özler Kiriş'in, Balıkesir Sevgi Hastanesi göz doktoru Özgür Kiriş'in kardeşi olduğu açıklandı.

Balıkesir Eczacı Odası'nın Yeşilli Meydanı'nda düzenlediği eyleme yaklaşık 40 eczacı ile birlikte Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Sertaç Özmen, cuma günü Ankara Üniversitesi Cebeci Fizik Tedavi Ünitesi'nde 4 meslektaşlarının katledildiğini belirterek, şöyle dedi:"Sadece devlet malını ve halk sağlığını korumak adına dekanlıkça açılan soruşturmada ifade verdikleri gerekçesiyle tehdit edilmişler, 'Sizi kurşun manyağı yaparım' diyen ve silahı olduğu herkesçe bilinen bir teknisyen tarafından hayatlarına son verilmiştir.

Ankara'da ölen eczacılar için meslektaşları yasta

Tehdit neden ciddiye alınmamıştır? O silahın hastane içerisinde bulundurulmasına neden müsaade edilmiştir? Bunlar cevaplandırılması gereken sorulardır. Bu olayda ihmali bulunan tüm görevlilerin gerek Balıkesir Eczacı Odası ve gerekse Türk Eczacıları Birliği olarak peşini bırakmayacağız.

Ankara'da ölen eczacılar için meslektaşları yasta

Elimiz yakalarında olacaktır. İnsan hayatı maalesef değerini kaybetmiş, bizlerin ve sevdiklerimizin yaşam hakları kendini bilmez kişilerin insafına kalmıştır. Buna son verilmelidir. Bunu yapan kişinin hak ettiği cezayı alması kaybettiklerimizi asla geri getirmeyecek olsa bile kamu vicdanını rahatlatacaktır.

Ankara'da ölen eczacılar için meslektaşları yasta

"Saldırıda ölen eczacı Özler Kiriş'in Balıkesir Sevgi Hastanesi göz doktorlarından Özgür Kiriş'in kardeşi olduğunu açıklayan Başkan Özmen, "Özler Kiriş'le birlikte Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce ve Hikmet Türk'ü rahmetle anıyoruz. Sağlığa ve sağlıkçıya uzanan bu elleri şiddetle kınıyor. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı yineliyoruz" dedi.Eylem alkışlı protesto ile sona erdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...