Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Antalya'daki ormanları PKK yakmış!

Düzenleyen:
Antalya'daki ormanları PKK yakmış!

GÜNDEM Haberleri

Kumluca ve Adrasan'da 500 hektar alanı küle çeviren yangın, PKK sabotajı çıktı. Örgüt, Lice'de imha edilen uyuşturucu tarlalarının intikamını Batı ormanlarını yakarak aldı.

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya'da Kumluca'dan başlayıp Adrasan'a sıçrayan ve 500 hektarlık ormanı yok eden alevler, yangını 'karşı ateş'le Musa Dağı'na yönlendirilmesiyle kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, sabotaj ihtimalinin araştırıldığını belirtirken, İstanbul'da 24 Haziran'da yakalanan PKK'lı terörist F.K'nın açıklamaları, bu ihtimalin gerçek olduğunu gözler önüne serdi. Örgütün, Lice'de imha edilen uyuşturucu tarlalarının intikamını, Batı ve Akdeniz ormanlarını yakarak almaya çalıştığı ortaya çıktı.

KANDİL'DEN TALİMAT

Cizre, Sur ve Nusaybin'de kurdukları barikatlar ve hendeklerde bozguna uğrayan teröristlere Kandil'den Türkiye'deki 'ormanları yakın' talimatı verildiği belirlendi. Bu doğrultuda F.K. adlı teröristin, ülkenin çeşitli bölgelerindeki ormanları kundaklamakla görevlendirildiği de elde edilen bilgiler arasında. Teknik takiple İstanbul'da yakalanan F.K.'nın, Arnavutköy'de orman kundakladığı ortaya çıktı. 4 ayrı noktada 12 araç bir belediye otobüsü kundaklayan PKK'lı grubu yöneten F.K'nın Kandil'den gelen 'orman yakın' talimatlarını diğer şehirlerdeki örgüt üyelerine ulaştırdığı belirlendi.

KARŞI ATEŞ RİSKLİ AMELİYAT

Seralar ve oteller zarar görmesin diye karşı ateş tekniğiyle yangını bertaraf ettiklerini belirten Orman Genel İsmail Üzmez. "Yaklaşık 20 dakikada bin metre yol alan bir yangın Musa Dağı'nın zirvesine kadar çıktı. Şans eseri can kaybımız yok. Naylon seralar ve birkaç eski ev yandı. Oteller bölgesinde zarar yok. Karbonmonoksit kaynaklı küçük zehirlenmeler oldu. Karşı ateş tekniği çok tehlikeli bir şey. Büyük ameliyat geçirmek gibi riskli. Ama yangının riski daha büyükse, biz gelen ateşin önündeki yanıcı materyali atıyoruz yani ormanı biz yakıyoruz. Gelen ateş, önünde yanan materyal bulamayınca orada çöküyor. Geri plandaki ev, otel bağ bahçeler yanmadan söndürülüyor. Bu bizim için bir riskti, bunu herkes yapamaz. İlla uzman, sertifikalı olmanız gerekiyor. Bu bakımdan dünyada çok yapılan bir şey değil."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...