Bahçeli kurultay tartışmalarına son noktayı koydu

Düzenleyen:
Bahçeli kurultay tartışmalarına son noktayı koydu

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Kurultay tartışmalarına değinen Bahçeli, muhalifleri, "Pensilvanya'nın MHP'ye yuvalananlar" olarak niteledi. Yargı süreciyle ilgili de konuşan Bahçeli, "Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016'da yapmayı düşündüğümüz 6. olağanüstü büyük kurultayı şimdilik imkansız kılmaktadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İngiltere'nin AB'den çıkma kararına ilişkin ''AB için 23 Haziran öncesi ile sonrası arasında derin bir uçurum söz konusudur'' değerlendirmesini yapan Bahçeli, 10 Temmuz'da MHP seçimli kurultayının yapılmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Avrupa Birliği ayak sürüyor, Türkiye'yi almamak için bin dereden su getiriyor, Sayın Erdoğan ise halka soralım diyor. 53 yıldır Avrupa kapısında bekletiliyoruz, hala bir arpa boyu mesafe alamıyoruz.

Türkiye-İsrail anlaşması
Sorunların çözümü ancak her iki tarafın aynı şekilde çözümü istemeleriyle mümkündür.
İsrail Gazzeli çocukları plajda öldürüyordu. Sayın Erdoğan İsrail'e döktüğü kanlardan dolayı hesap sorulacağını hatırlatıyordu. Bu ülkeden hiçbir zaman iyi niyet beklenmemesini söylüyordu.
Madem İsrail'le anlaşılacaktı, bunca sert söze ne gerek vardı? Geçmişteki sözleri nereye koyacağız? Biz demiyoruz ki İsrail'le kavga edelim. Ancak, 2009'dan beri süregelen İsrail husumetini birdenbire unutmak, bir defa millete saygısızlık değil midir?

Milliyetçi Hareket Partisi, İsrail'le ilişkilerin düzeltilmesinden rahatsız değildir. Aynı şey Rusya ile ilişkiler için de geçerlidir. Sayın Cumhurbaşkanı Rusya'ya yeni bir mektup göndermiştir. Rus uçağının düşürülmesinden dolayı üzüntü duyduğunu açıklamıştır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin canlanması tabii olarak olumlu ve isabetlidir. Ama 24 Kasım'da düşürülen Rus uçağının egemenlik haklarımızı ihlal ettiğine kimse itiraz edemeyecektir.

Dış politikada sabır şarttır. Yanlış taktiklerle doğru stratejinin uygulanması görülmüş şey değildir. Hükümet dikkatli, ilkeli, uyanık ve milli gerçeklere tam bir bağlılıkla hareket etmeli, Türkiye'yi zayıflatacak korkaklık ve öngörüsüzlükten uzak durmalıdır.

"Korsan kurultay beklenmeye alınmıştır"
Parti olarak aylardır tartışmaların odağındayız. Milliyetçi Hareket Partisi'ni alt etmek için pis bir oyun düzenlenmektedir. Bunların fıtratı bozuk, fikri bulanıktır. Hep söyledim: Amaç MHP'yi marjinalleştirmek, bileğini bükmek, siyasetten tasfiye etmektir. Oyun, büyük ve ahlaksızdır. Biz bu oyunu çok şükür zamanında gördük, oyunun figüranlarını tanıdık. Pensilvanya'nın talimatıyla MHP'ye yuvalanıp kontrol edeceklerini zannedecek kadar küçülmüşlerdir.
Biz davamızı sokakta bulmadık. Bildiğiniz gibi partimizi içine alan hukuki süreçler sürekli farklılaşmakta. 24 Haziran'da Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran'da yapılan korsan kurultayla ilgili ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Böylelikle korsan kurultay, tüm sonuçlarıyla birlikte beklenmeye alınmıştır.

Hukuken 10 Temmuz'da genel başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi mümkün değildir. Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016'da yapmayı düşündüğümüz 6. olağanüstü büyük kurultayı şimdilik imkansız kılmaktadır.

Konuşmasının ardından gazetecilerini sorularını yanıtlayan Bahçeli, kurultay süreciyle alakalı şunları söyledi:
"Bazıları mahkemenin vermiş olduğu karara saygısızlık göstererek itirazlarını sürdürmektedir. Şimdi Ankara 4. Seçim Kurulu Başkanı, seçimin yapılamayacağını söylemektedir. Zannediyorum bugün saat 16'da Yüksek Seçim Kurulu bir karara varacağını ifade etmektedir. Eğer yargı buna müsaade ediyorsa, davullu zurnalı, bayram gibi bir kurultayı yapacağız. Yok, olmazsa zaten bizim olağan kongremiz 18 Mart 2018'de yapılacaktır, o çalışmalara başlarız."

Bir gazetecinin "Delegelerin beklentisi var. Sizce karşılanması gerekmiyor mu?" sorusuna ise Bahçeli, "Milletin değişim talebini basın olarak siz niye karşılamıyorsunuz? 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, bunların değişimi olmuyor mu?" karşılığını verdi.

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde MHP'deki görevinden istifa eden Oktay Vural ile ilgili ise, "Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür edilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...