HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gözler sınırda kulakları ezanda

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gözler sınırda kulakları ezanda
Hatay, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hatay’ın Altınözü ilçesi Kıyıgören Karakolu’nda görev yapan Mehmetçikler, vatan borcunu ödemenin gururuyla Ramazan’ı da dolu dolu geçiriyor.

Sınıra sadece 2 kilometre uzaklıktaki 2. Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Kıyıgören Karakolu’nda mevzi alarak 7 gün 24 saat vatan topraklarını koruyan hudut kartalları, Ramazan ayını sevdiklerinden uzakta buruk ama "vatan borcu" diyerek gururla geçiriyor.

93 kişilik er kadrosuyla Mehmetçikler, elleri tetikte, gözleri sınırda, kulakları ise iftar vakti okunacak ezanda nöbet tutuyor.

Dürbünlerle sık sık sınır hattını kontrol eden askerler, gelişmeleri telsizlerle komutanlarına haber veriyor.

Gözler sınırda kulakları ezanda

Karakolda ise öğleden sonra iftar telaşı başlıyor.

Mutfakta görevli askerlerin önceden belirlenen menüye bakıp iftar için hazırlık yaptığı karakolda, askerler nöbet tutan arkadaşları için iftarlık yemekler hazırlıyor.

Gözler sınırda kulakları ezanda

İftar öncesi masaları kuran Mehmetçikler, özenle hazırladıkları sofralarda arkadaşlarına iftariyelikler sunmanın keyfini yaşıyor.

Sırayla yemeğini alan askerler de zorlu görevleri ve meşakkatli mesailerinin ardından yapılan dualarla oruçlarını açıyor.

Mehmetçikler, “Her şey vatan için” bilinciyle gece de nöbet tutarak vatandaşların huzur içinde Ramazan’ı geçirmesini sağlıyor.

Gözler sınırda kulakları ezanda

SAHUR TELAŞI

Ramazan’ın her aşamasının tam anlamıyla yaşandığı karakolda, sahur için de ayrı bir telaş yaşanıyor.

Gece nöbetçisi elindeki listeden oruca niyetlenen Mehmetçikleri, sırasıyla gelip koğuşunda uyandırıyor.

Uykunun verdiği ağırlığa rağmen çevik gibi yatağından kalkan askerler, kendileri için hazırlanan sahurlukları yiyip, tutacakları oruca niyetleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aytuğ Ertürk 9 Şubat 2023 01:06

Vatanı görevimi yerine getirdigim karakol.. keşke bir şans daha olsa tekrar orada olsam..

Sonraki Haber Yükleniyor...