HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Osmangazi Köprüsü açılışa hazır

Düzenleyen: /
Osmangazi Köprüsü açılışa hazır
Osmangazi, Köprü, Haber

GÜNDEM Haberleri

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağını oluşturan ve Körfez'in iki yakasını birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü iki gün sonra trafiğe açılıyor.

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağını oluşturan ve Körfez'in iki yakasını birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü iki gün sonra trafiğe açılıyor. Açılış öncesi köprü ve bağlantı yolları havadan görüntülendi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı tören öncesi son hazırlıklar yapılıyor. Yap-İşlet-Devret Projesi ile yapımı tamamlanan 384 kilometre otoyol, 49 kilometre bağlantı yoluyla toplam uzunluğu 433 kilometreye ulaşan tarihi projede tüm hazırlıklar tamamlandı.

113 TABLİYE MONTE EDİLDİ

Projenin en önemli ayaklarından biri olan ve körfezin iki yakasını birleştiren Osmangazi Köprüsünde 113 tabliye bulunuyor. Kule keson temelleri tamamlanırken, nihai kot olan +252 metreye de ulaşılmış oldu. Ocak ayında ilk tabliye montajı başlanırken, toplam çalışmalar yaklaşık 3 yıl sürdü.Otoyol üzerinde ise 3 büyük tünel bulunuyor. 7 bin 180 metre uzunluğundaki Orhangazi Tüneli'nde elektromekanik işleri ve BSK kaplama çalışmaları tamamlandı. 2 bin 500 metre uzunluğundaki Selçukgazi Tüneli ise büyük oranda bitti. 3 bin 210 metre uzunluğundaki Belkahve Tüneli'nde son işlemler sürüyor.

253 metre uzunluğundaki Kuzey Yaklaşım Viyadüğü de tamamlandı. Bin 380 kilometre uzunluğundaki Güney Yaklaşım Viyadüğün de tabliye su yalıtım, izolasyon ve asfalt kaplama çalışmaları tamamlandı. Gebze-Bursa kesiminde 12 adet, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa kesiminde 6 adet, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise 2 adet olmak üzere toplam 20 viyadük yer alıyor. Gebze-Bursa arasındaki 7 viyadük tamamlanırken, 13 viyadükte ise çalışmalar sürüyor. Gebze-Orhangazi Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa-İzmir arasındaki kesimlerde küçük çalışmalar devam ediyor. Otoyolun İzmir-Turgutlu-Kemalpaşa arasındaki 6,5 kilometrelik yol ise tamamlanarak trafiğe açıldı.

10 BİN KİŞİLİK İFTAR

30 Haziran akşamı Osmangazi Köprüsü'nün Dilovası ayağında 10 bin kişilik iftar yemeği verilecek. Yemeğe vatandaşlar ve protokolün yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılması bekleniyor. Milli motor sporcumuz Kenan Sofuoğlu da köprü üzerinde davetlilere bir gösteri yapacak.

AÇILIŞ ÖNCESİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Açılış öncesi Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları tarafından havadan görüntülendi. Köprü üzerinin tamamının asfaltlandığı görülürken, bağlantı yollarında da son hazırlıklar gözden geçiriliyor.Toplam 7 bin 918 personel, Bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugün kadar kamulaştırmalar dahil 12 Milyar 911 Milyon TL harcandı.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...