Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Deniz Fenerinden Filistin'e bin 200 koli gıda yardımı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Deniz Fenerinden Filistin'e bin 200 koli gıda yardımı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Deniz Feneri Ankara Şubesi, Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakatın imzalanmasının ardından AFAD'ın Filistin için kaldıracağı yardım gemisine bin 200 koli yardım malzemesi gönderdi.

Şube Koordinatörü Hamit Kunt, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son dönemlerde önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Deniz Feneri gibi sivil toplum örgütleri için diplomatik ilişkilerin ikinci planda olduğunu kaydeden Kunt, dün Türkiye ile İsrail arasında imzalanan mutabakatın Filistin'e bir yardım kapısı açtığını belirtti.

Kunt, kendileri için önemli olan noktanın da mutabakattan çıkan bu sonuç olduğunu ifade ederek, "Bizi işin diplomatik kısmı değil, bugün buradan AFAD'ın koordine ettiği ve yaklaşık bir hafta içinde kalkacak 10 bin tonluk yardım gemisine Deniz Feneri'nin bağışlarıyla gidecek olan bir tır, bin 200 kolilik gıda ilgilendiriyor." diye konuştu.

AFAD'ın yaptığı bu yardım çağrısını yıllardır beklediklerini dile getiren Kunt, aralanan bu kapının ileriye doğru daha da açılması temennisinde bulundu.

Kunt, bir çok sivil toplum kuruluşunun bu çağrıya yanıt verdiğini aktararak, Deniz Fenerinin oluşturduğu bin 200 gıda kolisinin yarın, Mersin limanında AFAD yetkililerine teslim edileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...