Filistin’e kardeş eli uzanıyor

Düzenleyen:
Filistin’e  kardeş eli uzanıyor

GÜNDEM Haberleri

Son 10 yılda Filistin’de 349 projeyi devreye sokan Türkiye, İsrail’le varılan mutabakat sonrası yardımlarını daha da hızlandıracak.

Oğuzhan Şahin ANKARA
TİKA’dan TOKİ’ye, TOBB’dan Kızılay’a kadar kurum, kuruluş ve STK’lar devreye girecek. Öne çıkan çalışmalar şöyle:
¥ Leyla Hanım adlı gemi 1 Temmuz’da Mersin’den Aşdod limanına hareket edecek. 10 bin ton insani yardım malzemesinin bulunacağı gemide Gazzeli çocuklar için 10 bin oyuncak da konacak.
¥ Gazze’de temiz içme suyunu sağlamak üzere “deniz suyu arıtma tesisi”nin kurulması planlanıyor. İlave su kuyuları da açılacak.
¥ Günde sadece 4 saat elektrik verilebilen Gazze’ye daha önce 100 MW’lik yüzer santral gönderilmesi planlanmıştı. Son öne çıkan seçenek ise Türkiye ile Almanya’nın ortaklaşa enerji santrali inşa etmesi.
¥ Filistin’deki konut ihtiyacının giderilmesi için de TOKİ de devreye girecek. 50 ülkenin, 2014’te yaptıkları toplantıda verdikleri 5.4 milyar dolarlık yardımın önemli bir kısmının kentin imarında kullanılması öngörülüyor.
¥ Filistin Serbest Sanayi Bölgesi devreye girecek. Sınır bölgesinde bir “mükemmeliyet merkezi” oluşturulacak.
¥ Özellikle sağlık alanında gerekli teçhizat, ekipman ve ilaç yardımının yanı sıra, bugüne kadar İsrail’in inşaat malzemelerinin girişine izin vermemesi dolayısıyla duran Türk-Filistin Dostluk Hastanesi de hızla tamamlanacak. 
¥ Bombardımanlarda hedef alınan okullarda tadilat yapılacak. 
¥ Osmanlı eserlerinin korunması ve önemli bir kısmı yarım kalan restorasyon çalışmalarına da hız verilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...