Keleşli kalleşler Atatürk Havalimanı'nı kana buladı! 36 ölü, 147 yaralı

Düzenleyen:
Keleşli kalleşler Atatürk Havalimanı'nı kana buladı! 36 ölü, 147 yaralı

GÜNDEM Haberleri

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam etrafa rastgele ateş açan terörist, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kendini patlattı, ortalık kan gölüne döndü.

Türkiye'nin tam da dış politikada pozitif hamleler yaptığı bu günlerde bölücü mihraklar yine boş durmadı. Dün akşam iftar vaktinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen teröristler etrafı kana buladı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 36 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı oladuğunu açıkladı. Yıldırım, saldırıyla ilgili "İlk emareler DEAŞ terör örgütünü işaret etmektedir" dedi.

Keleşli kalleşler Atatürk Havalimanı'nı kana buladı! 36 ölü, 147 yaralı

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta üç ayrı patlama meydana geldi. 

Patlamada 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. 
Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk etti.
Uçaklarda bekleyen yolcular tahliye edildi.
Saldırının ardından uçuş trafiğine kapatılan havalimanı, yaklaşık 5 saat sonra yeninden uçuşlara açıldı. 
Keleşli kalleşler Atatürk Havalimanı'nı kana buladı! 36 ölü, 147 yaralı

HAVALİMANINA YOLCULAR ALINMAYA BAŞLANDI
Türk Hava Yolları (THY), meydana gelen terör saldırısının ardından Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara yeniden açıldığını duyurdu. 
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndan uçuşlara başlandığı aktarılarak, "Yolcularımızın oluşabilecek aksaklıklara karşı mağduriyet yaşamamaları adına güncel uçuş bilgilerini, web sitemiz ve çağrı merkezimizden takip ederek, havalimanına gelmeleri önemle rica olunur." ifadesine yer verildi. 
Açıklamada, karşılıklı Amerika uçuşları da dahil olmak üzere, tüm seferlerin devam ettirildiği kaydedildi. 

Atatürk Havalimanı'daki ölenlerin isimleri belli olmaya başladı!

YARALI İSİMLERİNE 184'TEN ULAŞILABİLECEK

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör  saldırısında yaralananların ismi ve hangi Hastanede bulunduklarına ilişkin  bilgilere sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) "184" numaralı hattından  ulaşılabileceği bildirildi.

İLK BELİRLENEN İSİMLER

-Çağatay Çöl-Yer hizmeti görevlisi

-Sadık Petek (47)-Yer hizmeti görevlisi

-Mehmet Mert (30)-Yer hizmeti görevlisi

-Ethem Uzunsoy (43)-Yer hizmeti görevlisi

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dış Hatlar  Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananların isim ve hastane bilgisine  "184" hattından ulaşılabilecek.

CENAZELER ADLİ TIP'TA
Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitirenlerin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

BAŞBAKAN: 36 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir" açıklamasında bulundu.

'SALDIRININ GÜNÜ MANİDARDIR'

Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücade de küresel ölçekte sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir.Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun temennisinde bulunuyorum.

'İLK EMARELER DAEŞ'İ İŞARET EDİYOR' 

Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ'in gerçekleştirdiğini işaret etmektedir. Bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir.

Keleşli kalleşler Atatürk Havalimanı'nı kana buladı! 36 ölü, 147 yaralı

BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin son bilgileri açıkladı.
Bozdağ, "Teyide muhtaç ham bilgi. 3 tane teröristin olduğu ifade ediliyor. Ve şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana gelen son bilgilere göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yabancı uyruklu, Türk vatandaşı olabilir. Adli Tıp Kurumu'na şu ana kadar gelen ceset sayısı 24. Diğerleri hastanelerde 7 tanesi henüz gelmiş değil. Yaralı sayısı da 147. Olarak bana geldi. Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütüne ilişkin de şu anda bir takım bulgular var ancak onunla ilgili de kesinlik kazandıktan sonra bir değerlendirme yapılacaktır" dedi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin son dakika gelişmelerle ilgili Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. Bozdağ saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Teyide muhtaç ham bilgi. 3 tane teröristin olduğu ifade ediliyor. Teröristlerden 2 tanesi, dış hatlar gidiş noktasına geliyor. Oradan yolcuların geçtiği yere doğru ateş ediyor bir tanesi. Ateş etme esnasında orada bulunanalar tedbiren herkes yere yatıyor. Kargaşa sırasında teröristlerden bir tanesi içeri giriyor. Oradan koşup alt kat geliş bölümüne doğru hareket ediyor. Orada bir çatışma çıkıyor. 

Polisin ateş etmesi sonucu yaralanan teröristin elindeki silah düşüyor. Herkes silah sesi nedeniyle etraftan dağılıyor. O sırada terörist kendisini patlatıyor. Yani ölmeden önce kendisini patlattığı anlaşılıyor. Bu arada yukarıda ilk başta ateşleyen terörist kendisini daha önce patlatıyor. O aşağı kaçarken o da orada patlatıyor. Üçüncü terörist de dışarıda beklediği tahmin ediliyor. İnsanlar dışarı can havliyle dışarı çıkarken onların ölümü belki hesaplandı. O sırada dışarıda patlama oluyor. 

Ve şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana gelen son bilgilere göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yabancı uyruklu, Türk vatandaşı olabilir. Adli Tıp Kurumu'na şu ana kadar gelen ceset sayısı 24. Diğerleri hastanelerde 7 tanesi henüz gelmiş değil. Yaralı sayısı da 147. Olarak bana geldi. İncelemeler devam ediyor. Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütüne ilişkin de şu anda bir takım bulgular var ancak onunla ilgili de kesinlik kazandıktan sonra bir değerlendirme yapılacaktır."

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı Giriş Kapısı önünde terör saldırısına ilişkin, basın mensuplarına açıklama yaptı. 
Şahin, şunları kaydetti: 
"Değerli basın mensupları, bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti. 60'a yakın yaralı hastanelerimize intikal ettirilmiştir. Yaralıların tedavileri, hastanelerde devam etmektedir. Detaylı incelemeler her yönüyle sürdürülmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Yine yolcu giriş ve çıkışları hızla normale dönüştürülmekte olup kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır." 

Vali Şahin'e açıklama sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki ilgililer de eşlik etti.
 

FACEBOOK 'GÜVENDE MİSİN?' UYGULAMASINI KULLANIMA AÇTI
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalar sonrası "Güvende misin?" mesajını tekrarladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalardan sonra kullanıcılara gönderdiği mesajda, "Güvende misin? Görünüşe göre İstanbul Atatürk Havaliamanı'ndan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir" ifadesi yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde: 

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu vahim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. 

Mübarek Ramazan ayında meydana gelen bu saldırı, terörün, inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini göstermiştir. Bu saldırı, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır.

"Dünyanın, özellikle de Batı ülkelerinin, yönetimleriyle, parlamentolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Türkiye, terör örgütleriyle olan mücadelesine, ödediği tüm bedellere rağmen, sonuna kadar devam edecek güce, dirayete, imkana sahiptir. Ancak, bu tür eylemlerinin, 79 milyon Türk vatandaşıyla birlikte 7,5 milyar insanın tamamına yönelik olduğunu da hatırlatmak isterim. Bugün İstanbul'da patlayan bombalar, terörün hain karakteri gereği, dünyanın herhangi bir şehrinde, herhangi bir havalimanında da gerçekleşebilirdi. Herkes şundan emin olsun ki, terör örgütleri için İstanbul ile Londra'nın, Ankara ile Berlin'in, İzmir ile Şikago'nun, Antalya ile Roma'nın bir farkı yoktur.

Şayet, tüm devletler, tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, bugün aklımıza getirmekten dahi korktuğumuz ihtimallerin hepsi de birer birer gerçekleşecektir. Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

ERDOĞAN, YILDIRIM VE AKAR'DAN TOPLANTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Beştepe'de toplantı yaptı.
Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.
Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın  İstanbul'a gitmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI TALİMATINI VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi. 

DEHŞETİ YAŞAYAN ABDURRAHİM ALBAYRAK ANLATTI

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden olan ve sarı-kırmızılı camianın renkli siması Abdürrahim Albayrak, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı anında olay yerinde olduğunu söyledi. Saldırıda yara almayan Albayrak, büyük bir patlama olduğunu ve dehşet verici bir manzara gördüğünü, olay sonrasında yaralanan iki kişiyi arabaya alarak onlara yardım ettiklerini de belirtti. Albayrak yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Sanki pembe toz bulutu oluştu. Üst üste patlamalar oldu. Önce silah sesleri duyduk. Yaralanan iki kişiyi arabalara aldık, yardım ettik. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Polisler anında müdahale ettiler. Mahşer yeri gibi kalabalıktı. Camlar patladı. Adeta ölümden döndük. Hayatını kaybedenler olduğunu duyduk, Türk milletinin başı sağolsun”

Keleşli kalleşler Atatürk Havalimanı'nı kana buladı! 36 ölü, 147 yaralı

PATLAMAYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı sonrasında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada, her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verdi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrasında, üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi. 
Bakanlık, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi. 

OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili Obama'ya bilgi verildiği belirtildi.

ABD TÜRKİYE'YE UÇUŞLARI DURDURDU
Amerikan Havacılık Dairesi, Türkiye'den Amerika'ya ve Amerika'dan Türkiye'ye tüm uçuşları durdurdu.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ÇAĞRI
ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'de bulunan vatandaşlarına Twitter'dan çağrıda bulunarak güvende oldukları bilgisini yakınlarıyla paylaşmalarını istedi.

DÜNYA BASINI BÖYLE GÖRDÜ

Reuters ve Associated Press gibi uluslararası ajanslar gelişmeleri dakika dakika geçiyor.

REUTERS: CANLI BOMBA SALDIRISI

Reuters haberi, "İstanbul'un ana havalimanında patlamalar yaşandı" ifadesiyle geçti. İngiliz haber ajansı, polisin havalimanı girişinde şüphelilere ateş açtığını yazdı. Saldırganın bunun üzerine kendini patlattığının tahmin edildiği aktarıldı.

ASSOCİATED PRESS: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Associated Press'in haberinde, "çok sayıda yaralı olduğu" bilgisi verildi.

BBC: TÜRKİYE'DE KARIŞIKLIK

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Türkiye'de karışıklık: İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıda en az 10 kişi öldü" başlığıyla duyurdu. Haberde, iki intihar bombacısının kendilerini patlattığı bilgisi yer aldı.

CNN, BOZDAĞ'IN AÇIKLAMALARINI VERDİ

ABD merkezli CNN televizyonu ise haberi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamaları üzerinden verdi. Bozdağ'ın 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklamasının aktarıldığı haberde, iki şüphelinin Atatürk Havalimanı girişinde kendilerini patlattıkları belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...