Havalimanı saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Havalimanı saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Canlı bombaların yabancı uyruklu oldukları şüphesi üzerinde duruluyor.

Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı. Patlamaya ilişkin soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülecek.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELEME ALTINDA

Soruşturma kapsamında canlı bombaların ya da varsa onlara yardım eden kişilerin havaalanında keşif yapıp yapmadıklarının tespiti amacıyla havaalanı güvenlik kameralarının geçmişe dönük olarak incelemeye alındığı öğrenildi.

3 TERÖRİSTİN DE OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI, YABANCI UYRUKLU OLDUKLARINA DAİR ŞÜPHE VAR

Olaya karışan üç teröristin de otopsi işlemlerinin bittiği, üçünün de vücut bütünlüğünün belden yukarısının bozulduğu öğrenildi. Kimlikleri henüz tespit edilemeyen canlı bombaların yabancı uyruklu oldukları şüphesi üzerinde duruluyor.

OLAY YERİ İNCELEMESİ DE TAMAMLANDI

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrasında olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı çalışmalar tamamlandı. Ekipler, saldırının gerçekleştirildiği alanları inceledi, delil sayılabilecek unsurları topladı. Saldırının meydana geldiği terminalin bir bölümü paravanla kapatıldı. Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor. Park halindeki şüpheli bazı araçlar çekiciyle havalimanından götürüldü. Havalimanına gelen araçlar da kontrol edilerek içeri alınıyor. Aramalara polis köpekleri de katılıyor. Bu sabah havalimanındaki bilet satış gişeleri açıldı, pasaport kontrolleri de başladı. Belediye ekipleri de havalimanındaki temizlik çalışmalarını tamamladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...