Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli yas ilan edildi

Düzenleyen:
Milli yas ilan edildi

GÜNDEM Haberleri

Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı saldırının ardından 1 gün süreyle milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya iniyor.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlamada 41 kişi hayatını kaybetti; 239 kişi de yaralandı. Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısı dolayısıyla bir gün süreyle milli yas ilan edildiği bildirildi.

ANKARA SALDIRISINDAN SONRA 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLMİŞTİ

10 Ekim 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi olan Ankara Gar Saldırısı sonrası üç günlük ulusal yas ilan edilmişti.

39 KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA
Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitiren 3'ü terörist 39 kişinin kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 41 KİŞİ ÖLDÜ, 239 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle; 41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir. Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...