HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Düzenleyen:
İsrail liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup
İsrail, Türkiye, Erdoğan, Haber

GÜNDEM Haberleri

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı göndererek başsağlığı dileklerinde bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

"EN İÇTEN TAZİYELERİMİ İFADE ETMEK İÇİN YAZIYORUM"

İsrail Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rivlin'in mesajında, "Size ve Türk halkına, Atatürk Havalimanı'nda dün akşam gerçekleşen saldırının ardından en içten taziyelerimi ifade etmek için yazıyorum. Bu namert, kanlı saldırı maalesef bizim bölgemizde ve dünyamızda gördüğümüz yakıcı nefretin bir örneğidir." ifadeleri yer aldı.

"NEFRET KARŞISINDA ORTAK DURUŞUMUZ TERÖRİSTLERE MESAJ VERECEKTİR"

Rivlin, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan anlaşmaya değinerek şunları kaydetti:

"Bu fırsatı ilişkilerimizi yenileme imkanını iyi dileklerle karşılamak için kullanıyorum. Çünkü özellikle bizim güçlenen diyaloğumuz, bu tehdide karşı geliştireceğimiz ortak çabalara büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü nefret karşısında ortak duruşumuz teröristlere güçlü bir mesaj gönderecektir. İsrail devleti, bu saldırının yaralarını sarmak için her türlü yardıma hazır ve isteklidir. Tüm İsrail halkı adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine dualarımızı, yaralananlara da acil şifa dileklerimizi gönderiyoruz"

SABAH SAATLERİNDE DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

İsrail'in Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinin Facebook'taki resmi hesabından sabah saatlerinde bir açıklama yapmış, "İsrail, dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gercekleşen ve birçok masum insanın hayatını kaybetmesine yol açan çirkin saldırıyı en sert şekilde kınamaktadır. Türk hükümetine, Türk halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletir; yaralananlara acil şifalar dileriz" ifadelerini kullanmıştı.

PERES DE KINADI

Jerusalem Post'un haberine göre, İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres saldırıyı kınayarak, kalbinin Türk halkıyla olduğunu söyledi.
Peres, "Terör karşısında yılmayanlar şunu bilsinler ki, bu tip saldırıların ağır sonuçları olacak... Dünya liderlerine, teröre karşı tavizsiz bir savaşa katılmak adına ellerini birleştirmeleri için çağrıda bulunuyorum" dediği kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...