'Mücadelemiz ve kararlılığımız devam edecektir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Mücadelemiz ve kararlılığımız devam edecektir'

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "Türkiye'nin içerisi ve sınırları bu terör örgütlerinden temizleninceye kadar mücadelemiz ve kararlılığımız devam edecektir." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Türkiye'nin içerisi ve sınırları bu terör örgütlerinden temizleninceye kadar mücadelemiz ve kararlılığımız devam edecektir. Bu süre zarfında güvenlik risklerini en aza indirmek için olanca gücümüzle mücadele edeceğiz." dedi.

Aktay, AA muhabirine, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı ekseninde terörle mücadeleye yönelik açıklamalarda bulundu.

Bölgenin oldukça dinamik bir süreçten geçtiğini belirten Aktay, özellikle Suriye'deki iç savaşın bölgede ciddi bir istikrarsızlık kuşağı yaşattığına değindi.

"Böyle bir ortamda alıcısı en fazla olan ürünün terör olduğu"na işaret eden Aktay, devletlerin dış politikalarını etkilemek, iç politika süreçlerini biçimlendirmek isteyen bir takım güçlerin, terör örgütlerini para, silah gibi unsurlarla lojistik açıdan destekleyerek, kısa zamanda büyük kazançlar elde etmenin yolunu aradıklarını vurguladı.

"Tüm ülkeleri 'amasız fakatsız' dayanışmaya davet ediyorum"

Aktay, şunları ifade etti:

"Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütlerine karşı da Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması konusunda en ufak bir taviz, en ufak bir çekince söz konusu değildir.

Türkiye'nin içerisi ve sınırları bu terör örgütlerinden temizleninceye kadar mücadelemiz ve kararlılığımız devam edecektir. Bu süre zarfında güvenlik risklerini en aza indirmek için olanca gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar niyaz ediyorum."

"Terör iki ucu olan acımasız bir bıçak gibidir"

Özellikle müttefik ülkeleri, "Türkiye ile her türlü terör örgütüne karşı, hiçbir çıkar gözetmeksizin, 'amasız fakatsız' dayanışmaya" davet eden Aktay, "Terör, iki ucu olan acımasız bir bıçak gibidir. Bugün terör örgütlerine destek vermeye, onlardan bir takım çıkarlar elde etmeye çalışan ülkeleri de bu tavırlarının devam etmesi halinde vuracaktır. Buna geç kalınmadan 'dur' denilmesi gerekiyor." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...