İrlandalı turist: Eğer biz kaçarsak kazanan terör olur

Düzenleyen:
İrlandalı turist: Eğer biz kaçarsak kazanan terör olur

GÜNDEM Haberleri

Terörden çok çeken Türkiye’yi ‘misafirleri’ yalnız bırakmıyor. Havalimanı saldırısına tepki gösteren Alex Durgan, “Kaçmamalıyız. Eğer kaçarsak terör kazanacaktır” dedi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen otomatik silahlı ve bombalı saldırıların ardından teröre tepki yağıyor. Sivil toplum örgütleri ve siyasetçilerin yanı sıra Türkiye’de bulunan turistler de, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınadı. Tarihi Yarımada’yı gezen turistlerden İrlandalı Alex Durgan, terör saldırısını korkunç olarak niteledi. Bu tür olayların insanları etkilemesinden ve zorlamasından üzüntü duyduğunu belirten Durgan, “Kalpten kınıyorum ama bu yeterli değil. Kaçmamalıyız. Eğer biz kaçarsak terör kazanacaktır. Diğer turistlere ve Türklere tavsiyem, İstanbul gerçekten çok güzel bir şehir, 14 milyondan fazla insan yaşıyor. Olaylar gerçekten kötü ama bu onların hayatlarını etkilememeli” dedi. Fransız Traore Habib ise terör saldırısını otelde kaldığı sırada öğrendiğini söyledi. İstanbul’a iki gün önce geldiğini aktaran Traore, benzer olayların Fransa’da da yaşandığını hatırlattı. İskoç Stuart Mc Dowal ise, terörist saldırıların hepsinin amacının aynı olduğuna değinerek, “Londra ve Paris’te de benzer saldırılar oldu. Eğer biz korkarsak teröristler kazanır. İnsanlara daha dikkatli olmalarını, fakat endişe içinde olmamalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Ege sahillerini tercih eden turistler de, Türkiye’ye destek mesajları verdi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen Hollandalı turistlerden Anders Felco, terör saldırısının çok üzücü olduğunu, ancak tatil tercihlerini değiştirmediklerini söyledi. Van Gocht Loc ise Belçika’daki saldırının aynısının İstanbul’da yaşandığını, tüm ülkelerin teröre karşı aynı kararlılıkla ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Terör saldırısının artık her yerde mümkün olduğuna işaret eden Loc, “Bunu yapanlar deli, Müslüman değil. Terör olayları bizim Türkiye’deki planlarımızı etkilemez. Araba sürerken kaza geçirmenizle aynı risk” dedi.  Melmar Dycam ise havalimanı saldırısı sonrası Türkiye’ye geleceği için biraz endişelendiğini ifade ederek, “Terör tüm dünyada çok büyük bir problem. Türkiye’de de öyle, ama çok önemsemiyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...