Şehidin cenazesinde dikkat çeken ayrıntı

Düzenleyen:
Şehidin cenazesinde dikkat çeken ayrıntı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör eyleminde şehit düşen memur Umut Sakaroğlu'nun tabutuna Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nün bayrağı sarıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı terör eylemini gerçekleştiren canlı bombalara ilk ateş eden görevlilerden biri olan ve bu esnada şehit düşen 32 yaşındaki Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu, memleketi Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı.

BABA EVİNE GETİRİLDİ

42 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında şehit düşen Umut Sakaroğlu'nun cenazesi, sabah saatlerinde Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç Konarlı Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi.

Şehidin cenazesinde dikkat çeken ayrıntı

GÜMRÜK MUHAFAZA BAYRAĞI SARILDI

Umut Sakaroğlu'nun Türk bayrağı ile Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'ne ait bayrağa sarılı tabutunu evinin önünde görenler, gözyaşlarını tutamadı. Yakınları, genç yaşta şehadet şerbetini içen Sakaroğlu'nun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı.

Şehidin cenazesinde dikkat çeken ayrıntı

MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Baba evinin önünde yaklaşık bir saat Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. İstanbul'dan gelen Gümrük Muhafaza Müdürlüğüne bağlı personel de meslektaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

"HEPİNİZ HOŞGELDİNİZ"

Onlara sarılan acılı baba, "Oğlum vatanı savundu, sizleri savundu. Sizler de olsanız aynı şekilde yapardınız, hepiniz hoşgeldiniz." dedi. Şehidin meslektaşları da onun babasına sarılarak teselli etti.

Şehidin cenazesinde dikkat çeken ayrıntı

SLOGANLARLA UĞURLANDI

Acılı anne ise tabutun başında "Oğlum şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü. Baba evinin önündeki törenin sona ermesinin ardından cenaze, Konarlı Aile Mezarlığı'na götürüldü. Nakil sırasında terör olaylarına tepki gösteren halk, sloganlar attı.

DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit meslektaşlarının fotoğrafını taşıyan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personeli ise cenaze nakil aracının önünde bir süre yürüdü. Çok sayıda kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanan Umut Sakaroğlu'nun cenazesi, Konarlı Aile Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...