Çavuşoğlu'ndan AB'ye: Çifte standardı bırakın

Düzenleyen:
Çavuşoğlu'ndan AB'ye: Çifte standardı bırakın

GÜNDEM Haberleri

“Avrupa Parlamentosu’nda DAEŞ’in paçavralarına izin verilmiyorsa PKK’nın paçavralarına da izin verilmemesi lazım!”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik, 33’üncü faslın açılışı için geldiği Brüksel’de Türkiye-AB Hükümetler arası Katılım Konferansında konuştu. Çavuşoğlu, Türkiye’nin DAEŞ, PKK, DHKP-C, YPG gibi terör örgütleriyle eş zamanlı mücadele ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Bu terör örgütleri konusunda maalesef çifte standart görüyoruz. YPG ve PKK’ya Avrupa’da destek veren, PKK’yı terör örgütleri listesinden çıkarmak için gayret sarf eden siyasiler var. Terör örgütleri, Avrupa’nın merkezinde afişlerini her yere asabiliyorlar. Bugün Avrupa Parlamentosu’nda DAEŞ’in paçavralarına izin verilmiyorsa PKK’nın paçavralarına da izin verilmemesi lazım. Bugün Avrupa’nın sokaklarında DAEŞ’in propagandasına izin veriliyor mu? Hayır, verilmiyor, verilmemelidir. Ama PKK’nın propagandasına da, zorla para toplamasına da müsaade edilmemelidir.”
Başmüzakereci Ömer Çelik de, aynı konuya vurgu yaparak, “Avrupa’nın bir başkentinde PKK çadırına izin verilmesini DAEŞ’in çadırına izin verilmesinden farksız görüyoruz. Terör terördür” dedi. Çelik, vize serbestisine ilişkin olarak da, “Avrupa’da terör saldırısı olduğu zaman Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin bazı maddelerini askıya aldılar, olağanüstü hâl ilan ettiler, sınırları kapattılar. Biz o tip olaylarla son 5-6 ay içeresinde defalarca karşılaştık. Fakat sınırları kapatmadık, olağanüstü hâl ilan etmedik” dedi.
Çavuşoğlu ve Çelik’in AB Komisyonu Birinci Başkanı Frans Timmermans ile vize muafiyeti konusundaki görüşmesinde ise ciddi ilerleme sağlandı. Diplomatik kaynaklar görüşmenin çok olumlu havada geçtiğini belirtirken, “AB ile Türkiye, terör haricindeki diğer dört konuda çok ciddi yakınlaşma kaydetti. Hem Başbakan hem de üçlü görüşmede Türkiye’nin vize serbestisindeki  görüşleri teyit edildi. AB şimdi kendi içinde bir değerlendirme yapacak” tespitini yaptılar.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...