Gözü dönmüş canilerin uyrukları: Rus-Özbek-Kırgız

Düzenleyen:
Gözü dönmüş canilerin uyrukları: Rus-Özbek-Kırgız

GÜNDEM Haberleri

Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan teröristlerin kimlikleri tespit edildi. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, istihbarat bilgileri ve bulguların DAEŞ’i işaret ettiğini söyledi

Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve dünyayı sarsan Atatürk Havalimanı’na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı aydınlatılıyor. Saldırıyı yapan canlı bombalardan birinin Özbek vatandaşı, diğerinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, ötekinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. Bu arada İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, şu ana ana kadar elde edilen bilgi, belge ve bulguların bu saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde olduğunu açıklayarak, “Emareler onu göstermektedir. Ama soruşturma neticelenince daha kesin olarak açıklanır” dedi. Kanlı terör eylemi hakkında TBMM’de bilgi veren Âlâ, canlı bomba saldırısıyla alakalı olarak yapılan operasyonlarda şu ana kadar 9’u Türk, 4’ü yabancı olmak üzere toplam 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi.  Üç saldırganın bir taksi ile geldiklerini, bir teröristin dış hatlar giriş terminaline doğru giderken polis tarafından durdurulmak istendiğini belirten Bakan, “Polise ateş açarak bu terörist yaralamış, ardından otoparkın merdivenlerinden aşağı inerek kendini patlatmıştır. İkinci ve üçüncü terörist ise dış hatlar gidiş terminaline girer girmez etrafa ateş ederek ters istikametlere koşmuşlar; çünkü bariyerleri ve oradan girişin mümkün olmadığını biliyorlar. Birisi polis tarafından vurulmuş, yerdeyken kendini patlatmıştır. Üçüncü terörist de panikle aşağı doğru koşarak burada kendini patlatmış. Kullanılan patlayıcılar RDX, TNT, PETN karışımı fabrikasyon patlayıcılardır. Bunlar özel ve önemli bilgilerdi” dedi. Olayın detaylı olarak soruşturulduğunu ve bağlantıların tespit edildiğini vurgulayan Âlâ, kişilerin geriye dönük araştırma ve soruşturmalarıyla da örgütün bütün irtibatlarının ortaya çıkarılacağını bildirdi. Bugüne kadar 145 ülkeden 50 bin 177 kişiye Türkiye’ye giriş yasağı koyduklarını kaydeden Bakan, “DAEŞ’le ilgili olarak bugüne kadar 5 bin 310 kişi gözaltına alınmıştır, bunlardan bin 654’ü tutuklanmıştır. Sadece 2016’da bin 654 kişi gözaltına alınmıştır, bunların 791’i yabancı uyrukludur ve gözaltına alınanların 663’ü tutuklanmıştır. Tutuklananların 371’i yabancı uyrukludur”  bilgisini verdi.
Gözü dönmüş canilerin uyrukları: Rus-Özbek-Kırgız
Hain, kimlik soran polisi böyle vurdu
Son yılların en vahşi ve kanlı terör saldırısını Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiren canlı bombalardan birinin, kendisine kimlik soran polis memurunu silahla vurma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Saldırı gecesi otopark kısmından havalimanına girmeye çalışan teröristten üstündeki montu yüzünden şüphelenen polis memuru A.B., şüphelendiği şahsa kimlik sordu. Canlı bomba, polis memurunun kendisinden şüphelendiğini anlayarak montun içindeki silahla polis memuruna ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan polis memuruna bir el daha ateş eden terörist, daha sonra asansöre yöneldi. Dehşet anları güvenlik kameralarınca kaydedildi. 

ÖLÜ SAYISI 44 OLDU
Yaralılardan Yasin Öcal’ın (25) dün hastanede hayatını kaybetmesiyle birlikte havalimanı saldırısındaki ölü sayısı 44’e yükseldi. Öcal havalimanı personeliydi. Saldırıda hayatını kaybeden 44 kişiden 19’u yabancı uyruklu. Bu sayıya intihar bombacıları dâhil değil. Hastanede tedavi altında olan yaralı sayısı ise 93. Cenazelerin de 33’ü ailelere teslim edildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...