Ev tutup katliama hazırlık yapmışlar

Düzenleyen:
Ev tutup katliama hazırlık yapmışlar

GÜNDEM Haberleri

44 kişiyi katleden ‘havalimanı teröristleri’, 3 ay önce Fatih’te kiraladıkları bir dairede gizlilik içerisinde hazırlık yapmaya başlamış.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen korkunç saldırının arka planı aydınlanmaya devam ediyor. Saldırıyı yapan 3 canlı bombanın, aylardır Fatih’teki bir binada katliam için hazırlıkta bulunduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 3 ay önce peşin kira vererek Ardıç Apartmanı’na taşınan teröristler, yaptıkları bomba hazırlıklarının fark edilmemesi için dairenin camlarını güneşlikle kapatmış. Kaldıkları müddet boyunca pencereleri de hiç açmayan teröristler, daireyi klima yoluyla havalandırmış. Canlı bombalar, oturdukları dairenin normal kapsının üzerine demirden bir kapı daha takmışlar.

“KİMYASAL KOKUSU VARDI”
41 yıldır, apartmanda oturan yaşlı bir kadın teröristlerin binaya taşındıkları günden beri şüpheli tavırlar içerisinde olduklarını söyledi. Yaşlı kadın, “Onları hiç görmedim. Ya bizi takip ediyorlardı. Biz evden çıkarken girmiyor, çıkmıyorlardı” dedi. Alt katındaki daireden sürekli olarak ses geldiğini söyleyen yaşlı kadın, “Ben komisyoncuya söyledim. ‘Ne olur yalvarıyorum sana. 5 kuruş aşağıya olsun bir aileye verin. Ne olduklarını bilemezsin’ dedim” diye konuştu. Teröristlerin oturdukları daireden keskin bir kimyasal kokusu geldiğini söyleyen yaşlı kadın, “Çok acayip bir koku. Benzersiz bir koku. Gaz kokusu hiç eksik olmadı. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu” ifadelerini kullandı. Şikayet için Muhtara gittiğini kendisinin belediyeye yönlendirildiğini söyleyen bina sakini kadın, netice alamadığını kaydetti.
Ev tutup katliama hazırlık yapmışlar
TESİSATÇI ANLATTI

Daireye musluk tamiratı için girdiğini söyleyen ve yine adını vermek istemeyen tesisatçı ise daireye girdiğinde 3 kişi gördüğünü anlattı. Dairede gördüğü kişilerin eşkiyaya benzediğini söyleyen tesisatçı, “Burada herkes çıkarına bakınca, muhtarlıktan ikametgah olmayınca burada herkes rahat rahat oturuyor” şeklinde konuştu. Teröristlere daireyi kiralayan emlak komisyoncusu ve mahalle muhtarı olayla ilgili konuşmak istemedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...