Erdoğan'dan Suriyeli mülteciye vatandaşlık müjdesi

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Suriyeli mülteciye vatandaşlık müjdesi

GÜNDEM Haberleri

Kilis’te Suriyeli mültecilerle iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacılardan isteyenleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapacaklarını söyledi.

Kilis'te Suriyeliler ve şehit yakınlarına verilen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mültecilere vatandaşlık müjdesi verdi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: Bazı soysuzlar var, onlar için vatan millet, bayrak, devlet gibi kavramlar hiçbir şey ifade etmiyor, sorsanız kendilerine küresel yakıştırmalar yaparlar ama aslında bunların tek vasfı köksüz oluşlarıdır. Kendini bilmeyenlerin, inancını, tarihini, kültürünü bilmeyenlerin vatan diye bir derdi elbette olmaz. Burada bulunan muhacir ve ensar tüm kardeşlerim, vatanın ne demek olduğunu onlar çok iyi biliyorlar. Her zaman söylüyorum, burada bir kez daha tekrar edeyim, bizim ülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarımızın hududu, bizi kardeş olarak gören herkesin yaşadığı yerleri içine alır. Dolayısıyla Suriye'den gelen kardeşlerime diyorum ki biz sizi kardeşimiz olarak görüyoruz. Siz de bizi kardeşiniz olarak görüyorsanız, vatanınızdan değil, sadece evinizden, toprağınızdan uzaksınız. Türkiye sizin de vatanınızdır. Şunu unutmayın, hiçbir zulüm ilelebet sürmez. Biliyorum, çok zorlukla karşılaştınız, çok acılar yaşadınız, çok kayıplarınız oldu. Allah biz kullarına her zorluğun arkasından bir kolaylık geleceğini vaat ediyor. Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz. Türkiye olarak biz Suriye konusunda 6 yıl önce neredeysek bugün de aynı yerdeyiz. Suriye'nin başındaki zalimdir işi bu noktaya getiren. 600 bin Suriyeli kardeşimizin ölümüne neden olan bir insan bu ülkede asla bir yönetici olarak değerlendirilemez. Varil bombalarıyla, konvansiyonel silahlarla, tankla, topla kendi vatandaşlarını öldüren böyle bir insan devlet terörü estirmez de kim estirir? PYD'li bir terörist, YPG'li bir teröristten bu çok daha ileri bir teröristtir. DAİŞ'liden çok daha ileri bir teröristtir. Birileri Suriye'de demokrasiyi, Suriye halkının kendi iradesiyle ülkesini yönetmesini istemediler. DAİŞ denilen örgüt bu amaçla ortaya sürülmüş bir kukladır aslında. PYD, YPG denilen örgütler aynı amaçla güçlendirilmiş taşeronlandır. Suriye'de ne DAİŞ Müslümanları temsil ediyor, ne de PYD, YPG Kürt kardeşlerimizi temsil ediyor. İki örgüt de tasmalarını ellerinde tutanlar tarafından bölge üzerindeki kirli hesaplar uğruna kullanılan araçlardır.

ŞEHİTLERE DUA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’e hareketinden önce, terör saldırısıyla gündeme gelen Atatürk Havalimanı’nda incelemelerde bulundu, saldırıda hayatını kaybedenler için fatiha okudu.

Erdoğan'dan Suriyeli mülteciye vatandaşlık müjdesi

TAKSİCİLERE MORAL ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kompleksine ziyarette bulundu. Taksicilere terör saldırısından dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, "Bu saldırı bizleri bu mübarek ramazan ayı içinde derinden yaraladı. Bunların İslam'la alakası yok, bunlar Müslüman değil. Bunların yeri bir defa ila cehennem" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taksicinin, "Bunları bitirin. PKK olayını bitirin" sözleri üzerine, Kilis'te iftar yapacaklarını belirterek, “Bazıları bize 'gitmeniz riskli olur', şudur budur filan. Biz de diyoruz ki 'orada yaşayan vatandaşlarımız aynı riskin altında yaşamıyor mu, yaşıyor.' Dolayısıyla biz de aynı riski taşımak zorundayız. Eğer taşımazsak, zaten bu ülkede birliği beraberliği tesis edemeyiz” dedi. 

Erdoğan'dan Suriyeli mülteciye vatandaşlık müjdesi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...