Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye rekoru kırıldı! 70 milyon kenevir imha edildi

Düzenleyen:
Türkiye rekoru kırıldı! 70 milyon kenevir imha edildi

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köy kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' 11 günün ardından tamamlandı.

Operasyonda PKK'ya büyük darbe vurulurken, 70 milyon kök kenevir imha edildi.Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın yurtiçindeki Kandil'i olarak bilenen Lice'deki kamplarında örgüte ağır darbeler indirdi. 11 gün önce başlatılan ve 6 bin 850 Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Geçici Köy Korucuları'ndan (GKK) oluşan güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonda toplamda 70 milyon üzerinde kök kenevir imha edilerek bir ilk gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 22 bombalı araç, 41 El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile örgüt mensuplarının kullandığı irili ufaklı toplam 35 sığınak ile bu sığınaklarda çok sayıda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
 
PKK'nın orta saha sorumlusu ve bombacısı öldürüldü
 
Özellikle Lice kırsalında, terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik 7'nci Kolordu Komutanlığı idaresinde 23 Haziran'da başlatılan 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' kapsamında öldürülen teröristlerden birinin 'Masiro' kod adını kullanan Mervan Erdem adlı terörist olduğu belirtildi. Terör örgütü PKK'nın sözde orta saha sorumlusu olduğu belirtilen Masiro'nun Diyarbakır'daki birçok eylemin talimatını veren kişi olduğu bildirildi.
 
Eylemlerin talimatını veren terörist öldürüldü
 

Masiro kod isimli Mervan Erdem'in Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 31 Mart 2016'da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör eyleminde, beyaz renkli aracı patlatıldığı bölgeye bıraktığı ve 7 polisin şehit edilmesinden sorumlu olduğu öğrenilirken, 10 Mayıs'ta Bağlar'da Batıkent kavşağındaki gözaltı aracına ve Kulp Zeyrek Karakolu'na bombalı araçlarla yapılan saldırıların talimatını verdiğini ortaya çıktı. Erdem'in, grubu ile birlikte, Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesme eylemleri gerçekleştirdiği de öğrenildi.
 
Bomba uzmanı
 
Terör örgütü PKK'nın sözde orta saha sorumlusu ve şehir yapılanması grup sorumlularından olduğu da tespit edilen Mervan Erdem'in, bombalı araç düzenlenme, gasp edilen araçlara bomba düzeneği hazırlanma ve mayın yerleştirilme gibi konulardan da sorumlu olduğu belirtildi. Erdem'in, örgüte elaman kazandırma sorumluluğunun olduğu da öğrenilirken, örgütün sözde mahkemelerinde vatandaşları sorguladığı ortaya çıktı.
 
6 terörist öldü, 8'i sağ yakalandı
 

Masiro kod adlı Mervan Erdem ile birlikte operasyonlarda terör örgütü PKK'nın ikinci bombacısı olduğu belirtilen Şirin Kocakaya da öldürüldü. Operasyon kapsamında toplam 6 terörist öldürülürken, 8 terörist ise sağ yakalandı. Sağ yakalanan teröristlerden 7'si sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, 1 teröristin ise sorgusun devam ettiği bildirildi. Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınan terör örgütü ile işbirlikçilik yapan 133 kişiden 19'u sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.Operasyon boyunca 31 noktada arama tarama ve yol kontrolleri yapılırken, 30 traktör olmak üzere toplam 42 iş makinesi ile kenevir tarlalarında çalışma yapıldı. Operasyonun tamamlanmasının ardından bölgedeki asker, polis ve GKK'nın üslerine çekildiği belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...