Diyarbakır'daki terör operasyonunda 8 tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diyarbakır'daki terör operasyonunda 8 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Lice ilçesinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için yürütülen operasyonlar kapsamında, örgüt mensubu oldukları değerlendirilen 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan 8 kişinin sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Şüpheliler R.Ö, R.A, H.A, A.T. ve T.S. ile suça sürüklenen çocuklar M.Ş.O. ve C.Y hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından, suça sürüklenen çocuk İ.S. hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 'silahlı terör örgütüne üye olmak' maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...