KKTC’den Türkiye’ye çirkin söz

Düzenleyen:
KKTC’den Türkiye’ye çirkin söz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Yeni Kıbrıs Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, “Türkiye adamızı işgal etti” diyerek AB’ye şikayette bulundu

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) temsilcileri, Avrupa Parlamentosu’ndaki 6 Kıbrıslı üyeden 5’i ile toplantı yaptı. Toplantıda, YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı ve Parti Meclisi üyesi Hamit Aygün, BKP Başkanı İzzet İzcan, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve KTÖS Dış İlişkiler Koordinatörü Gizem Kavaz hazır bulundu. Burada, Türkiye karşıtı eylemleri ile bilinen YKP, BKP ve KTÖS temsilcileri, Avrupalı Parlamenterlere bir mektup iletti. Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Türkiye hükümetlerinin 1950’li yıllardan beri Kıbrıs ile ilgili sürdürdükleri sistematik asimilasyon ve entegrasyon politikaları kararlı bir şekilde devam etmektedir. Türkiye’den adamızın kuzeyine nüfus aktarılmış, adamızın demografik yapısı bilinçli olarak taşınan nüfusla değiştirilmiştir. Türkiye adım adım adamızın kuzeyini işgal ve istila ederek Türkiye’ye entegre ve Kıbrıs Türk toplumunu asimile etmeye çalışmıştır. AB vatandaşı olan işgal karşıtı Kıbrıslı Türkler’in verdiği mücadeleye AB’nin desteğini beklemekteyiz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...