PKK’nın dini Zerdüşt düşmanı da İslamiyet

Düzenleyen:
PKK’nın dini Zerdüşt düşmanı da İslamiyet

GÜNDEM Haberleri

Lice’deki operasyonda yakalanan bir terörist, PKK’nın sığınaklarda ve çadırlarda örgüt mensuplarına Zerdüştlük eğitimi verdiğini söyledi.

C.Y. adlı terörist ifadesinde Kürt halkının dinine bağlı olduğunu, terör örgütünün bu nedenle beynini yıkadığı gençleri İslam’dan uzaklaştırdığını kaydetti. C.Y. “Kürtlerin ilk dininin Zerdüştlük olduğunu söylüyorlardı. Onların peygamberi Zerdüşt, meleği şeytandır. İlk dini kitap Avesta’ymış. İlk insana ‘Homo Sapiens’ ve ‘Homo Erectus’ adını veriyorlar. Eğitimlerde ‘Zerdüştlüğe sahip çıkmalıyız’ deniliyordu. Bu sözler örgüt kitaplarında da var. Bunlarda namaz yok, oruç yok, Müslümanlıktan uzaklar” dedi. Kamp eğitimlerinde İslam’a hakaret edildiğini bildiren C.Y. “Peygamberi de sadece ‘devrimci’ olarak anlatıyorlar. Çok basit görüyorlar ve ‘o öldükten sonra o din bitmiştir’ diyorlar. Bunların hepsini sığınaktaki eğitimde öğrendim. Örgütün ne olduğunu içlerine girince anladım, ama kurtulamadım. Kimse bu pisliğe bulaşmasın. Bunlarda özgürlük, demokrasi falan hikâye. Gençler, örgüt propagandalarına kanmasınlar” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...