Başbakan Binali Yıldırım: Suriyelilerin vatandaş yapılmasına başlandı

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım: Suriyelilerin vatandaş yapılmasına başlandı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Suriyelilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılması ile ilgili "Katma değer getireceklere tabii ki vatandaşlık verilir. Bu süreçler başladı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'deki Suriyeli göçmenlere vatandaşlık verileceği açıklamıştı. Başbakan Binali Yıldırım, bu plana değindi. Uygulamanın başladığını katma değer getireceğini söyledi.

İşte o açıklama;

POLİTİKA DEĞİŞMEYECEK

Suriyeliler için yapılan politikada bir değişiklik yok. Onları aldık bağrımıza bastık. İşler Suriye'de düzelirse gidebilir ama istersen burda vatandaşı olup kalabilir. Suriyeli göçmenlerle ilgili çocukları okula gönderiyoruz. Adım adım Türkiye'yi vatanları olarak görmeleri konusunda çalışmalar yaptık.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK MESELESİ

Ya gidecek, ya da Türkiye vatandaşı olmak isterse biz terörö bulaşmışsa vatandaşlık veremeyiz. Ülkemizin huzurunu bozacak kişiler için asla vatandaşlık düşünülemez, katma değer getireceklere tabii ki vatandaşlık verilir. Bu süreçler başladı. Oturma, çalışma bu işlemler devam edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...