Yeni düzenleme yolda, telif müjdesi!

Düzenleyen:
Yeni düzenleme yolda, telif müjdesi!

GÜNDEM Haberleri

Sanal-dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleri son bulacak, lisanslama sisteminde yaşanan problemler çözüme kavuşacak

Damla Peker ANKARA - Müzik sektörüne müjdeli haber Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi.  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, müzik sektöründe faaliyet gösteren meslek birliklerinin başkanlarıyla İstanbul’da bir araya geldi.  Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gencebay, Bağlantılı Hak Sahipleri Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan, Müzik Yorumcuları Birliği Başkanı Burhan Şeşen, Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çirika’nın katıldığı toplantıda müzik sektörünün yaşadığı problemler ve yapılması gerekenler ele alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bir ihtiyaç analizi raporu hazırladıklarını söyledi. Bakan Avcı, söz konusu çalışmayla; AB Müktesebatı ve uluslararası sözleşmelerle tam uyumun sağlanması, sanal-dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleriyle mücadelede etkinliğin artırılması, toplu hak yönetim sisteminin daha işlevsel ve güçlü hale getirilmesi, lisanslama sistemi başta olmak üzere uygulamada yaşanan problemlerin çözüme kavuşturulmasını hedeflediklerini belirtti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...