Kalpazanlar kol geziyor

Düzenleyen:
Kalpazanlar kol geziyor

GÜNDEM Haberleri

TÜSODER, "Kalpazanlar da bayrama hazırlandı. Bastıkları sahte paraları yoğunlukta ve akşam saatlerinde elden çıkarırlar" dedi

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Finans Komisyonu İkinci Başkanı İslam Memiş, tatil sezonunda en sık yaşanan mağduriyetlerden birinin sahte para olduğunu söyledi. Memiş, "Kalpazanlar bayram öncesinde bastıkları sahte paraları, genelde alışverişin yoğun olduğu zamanlarda veya akşam saatlerinde ellerinden çıkarırlar. Özellikle tatile giden tüketiciler dikkatli olmalı" dedi.

ALTINI EVDE BIRAKMAYIN
Tatile giden vatandaşlara altınlarını ve nakit birikimlerini evde bırakmamalarını öneren Memiş, yanında götürenlere de bunları otel odasında tutmamaları tavsiyesinde bulundu. Memiş, "Vatandaşlar tanımadıkları kişilerle kesinlikle ne döviz ne altın ne de nakit para alışverişinde bulunsun. Döviz büroları ve kuyumcular kapalı olduğundan aldatıldıklarını ancak tatil sonrası öğrenebilir ve o zaman da çok geç olur. Kalpazanlar gelip dikkat dağıtır, sonra sahte para verir, üstünü gerçek para olarak alır ve kayıplara karışır. Esnaf da aldığı parayı kontrol etmeden kasasına koymasın" dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...