Erdoğan: Biz almayalım da İngiliz mi kapsın?

Düzenleyen:
Erdoğan: Biz almayalım da İngiliz mi kapsın?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sığınmacıların içinde kalifiye çok insan var. Bu insanları değerlendirmeliyiz. Biz kapıyı açmayınca Batı’ya gidiyorlar.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’na terörle mücadele içerisinde girildiğini belirterek, “Ama ben her kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım” dedi. Bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Öğleden sonra da Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, terörle mücadelenin süreceğini ifade etti. Erdoğan “7 binden fazla terörist etkisiz hâle getirildi. Peki bu operasyonlar duracak mı? Durmayacak. Üzerine üzerine gideceğiz. Mardin’de askerlerimizi ve polislerimizi ziyaret ettik. Birlikte iftar yaptık. Onlara ‘Tamam mı devam mı?’ diye sordum. ‘Bitirinceye kadar devam...’ dediler. Mücadele ramazanda sürdü; artık tempoyu artarak devam edecek. Terörün üstesinden kesinlikle geleceğiz” dedi. 
Erdoğan özetle şunları söyledi:

HAVALİMANI SALDIRISI: Şu ana kadar 30 kişi tutuklandı. Bu şüphelilerle birlikte geleceğe yönelik birçok ipucu yakalanabilir. Bu ipuçlarıyla birlikte de bu işin üzerine üzerine gidilecektir. Tabii görüldüğü gibi bakıyorsunuz Dağıstan’dan var, Kırgızistan’dan var, Tacikistan’dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların metotlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK: Sığınmacıların içinde kalifiye çok insan var. Bu insanları değerlendirmeliyiz, istifade etmeliyiz. Dikkat ediyorum bunların içinde çok kalifiye olan insanlar var. Biz almayalım da İngiltere’ye, Kanada’ya, şuraya, buraya mı gitsin? Biz tabii kapıyı açmayınca onlar oralara gitmek durumunda kalıyor. Biz bunu çok daha dikkatli bir şekilde hatta hatta belli illerimizde organize sanayi bölgelerinde olsun, bu tür oluşan yerlerde inanıyorum ki bunların bilgilerinden hem biz istifade edeceğiz hem de onlar bu tür sıkıntılı hayat şartlarından kurtulmuş olacaklar diye düşünüyorum. 

MISIR MESELESİ:  Rusya ve İsrail’le atılan adımların çerçevesi farklı, öbür tarafta Mısır’ın çerçevesi farklı. Bizim Mısır halkıyla herhangi bir sorunumuz yok. Mısır’daki sorun, yönetimle olan sorundur. Özellikle liderle olan sorundur. Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan bu kararların hepsi tamamıyla masa üstüdür ve suflörü olan kararlardır. Bu kararları bizler tasvip etmiyoruz. Çünkü zulme rıza zulümdür. Biz buna katlanamayız.  

PUTİN’LE GÖRÜŞME:  Dışişleri Bakanımızın Sayın Lavrov ile Soçi’de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu ya da ağustos ayı içinde, yani G20 öncesi Putin’le bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin değil.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...