186 bin vatandaşa yardım eli

Düzenleyen:
186 bin vatandaşa yardım eli

GÜNDEM Haberleri

Bakan Kaya: 11 ilde, terör örgütünün mağdur ettiği 31 bin 654 hanede yaşayan 186 bin 777 vatandaşa ulaşıldı, desteklerimiz sürecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, devletin tüm imkanlarıyla eli kanlı örgütün mağdur ettiği vatandaşlara destek sağladığını söyledi. Bakan Kaya, 11 ilde yapılan çalışmalar kapsamında terör örgütünün mağdur ettiği 31 bin 654 hanede yaşayan 186 bin 777 vatandaşa ulaştıklarını bildirdi. Hükümet olarak terörün kökünü kazıyana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Kaya, “Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden eli kanlı örgütün kökünü kazıyana kadar güvenlik güçlerimizin operasyonları sürecek. Terör örgütünün hain eylemleri ve katliamları sonucunda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var. Devletimizin tüm imkanlarıyla eli kanlı örgütün mağdur ettiği bu vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz.’’ dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görev yapan sosyal çalışma görevlilerinin terör mağduru aileler ile çocuk, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi tüm bireylere destek sağladığını vurgulayan Kaya, bugüne kadar başta Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Van olmak üzere 11 ilde 31 bin 654 hanede 186 bin 777 kişi ile görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi. 

AİLE ZİYARETLERİ
Bakanlık bünyesinde istihdam edilen ve özel eğitimlerden geçen meslek elemanlarının aile ziyaretleri yaptıklarını ve yapılan incelemeler sonucunda ailelerin ihtiyacına uygun yardım türünün tespit edildiğini aktaran Kaya, şöyle devam etti:
“Çocukların ailelerinin yanında bakılması önceliğinden hareketle Sosyal Ekonomik Destek’e (SED) ihtiyaç duyduğu tespit edilen 4 bin 737 aileye destek verdik. Eğitimden mahrum kalan 2 bin 872 çocuğumuzu tekrar eğitim imkanına kavuşması için milli eğitim müdürlüklerimizi harekete geçirdik. 21 bin 475 kişiye rehberlik-danışmanlık desteği verdik. Bin 852 kişiyi ise sağlık hizmetlerine yönlendirdik. Zararların karşılanması amacıyla 2015-2016 yıllarında ilave kaynak aktarılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla da ayrıca 116 bin 224 haneye yardım yapılması sağlandı.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...