Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fransa'daki tasarı ifade özgürlüğünü sınırlayabilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Fransa'daki tasarı ifade özgürlüğünü sınırlayabilir'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Fransa'daki Basın Özgürlüğü Kanunu'na yönelik değişiklik tasarısının, mevcut haliyle yasalaşması durumunda, ifade özgürlüğünün sınırlanması riskini doğurabileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Fransa Ulusal Meclisi'nde Kabul Edilen, Basın Özgürlüğü Kanunu'na yönelik değişiklik tasarısı hakkındaki bir soruyu cevaplarken, savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar ve soykırımların inkarının belirli koşullar altında cezalandırılmasına yönelik yasa değişikliği tasarısının hazırlık ve kabul süreçlerinin Türkiye tarafından yakından izlendiğini söyledi.

"Yasa değişikliği tasarısı mevcut haliyle yasalaştığı takdirde, tasarı başta AİHM ve Fransa Anayasa Konseyi içtihatları olmak üzere hukuka aykırı şekilde ifade özgürlüğünün sınırlanması riskini doğurabilecektir" değerlendirmesinde bulunan Bilgiç, bu tasarıyla ilgili önümüzdeki dönemde Fransız Senatosu nezdinde işleyecek sürecin de tabiatıyla yakından takip edileceğini vurguladı.

Bilgiç, "Beklentimiz, Fransız Senatosu'nun tasarıyı, ifade özgürlüğünü sınırlama riski taşıyan unsurlarından arındırmasıdır." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...