Osmangazi’den 5 günde 400 bin araç geçti

Düzenleyen:
Osmangazi’den 5 günde  400 bin araç geçti

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin gurur projesi ulaşıma nefes aldırdı, 400 bin araç Körfez’i 4 dakikada geçti .

Bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. 2 saatlik Körfez geçişini sadece 4 dakikaya indiren köprüyü 5 günde 400 binden fazla araç tercih etti. 1 Temmuz’da 49 bin 942 olan araç sayısı her geçen gün arttı. 2 Temmuz’da 83 bin, 3 Temmuz’da 84 bin sürücü Osmangazi’yi kullandı. Bayramın ilk günü ise rekor geldi. 108 bin vatandaş köprü ile konforlu ve hızlı yolculuk yaptı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle 1 Temmuz'da ulaşıma açılan Osmangazi Köprüsü'nden 5 günde 400 bin 523 araç geçti.  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada "İzmit Körfezimizin ve ülkemizin gözbebeği, Osmangazi Köprümüzün günlük araç geçiş sayıları. Nice eserlere inşallah" diye paylaşımda bulunarak, 1 Temmuz günü 49 bin 942, 2 Temmuz günü 83 bin 147, 3 Temmuz günü 83 bin 710, 4 Temmuz günü 75 bin 650 ve 5 Temmuz günü 108 bin 74 bin olmak üzere 400 bin 523 araç geçişi olduğunu açıkladı.

Üçüncü havalimanında kuşlar için 15 milyon avro harcandı 
Kuş gözlemleri inşaat işlerinden önce başlayan İstanbul Yeni Havalimanı, bu konuda dünyanın en hassas havalimanı olacak. Dünyanın en çok kuş bilimcisi çalıştırılan kurumu olma özelliği taşıyan havalimanı, ilk günden beri veri toplama ve planlama çalışmalarının yapıldığı, kuş radar sistemi ile de desteklenen tek havalimanı olma özelliğini taşıyacak. 15 milyon avro yatırımla Türkiye'de ilk defa 12 kilometre genişliğinde bir bantı tarayacak şekilde 4 gözlem istasyonunda 4 ornitolog (kuş bilimci) tarafından detaylı kuş gözlem çalışmalarına başladıklarını belirten İstanbul Grand Airport Havalimanları Üst Yöneticisi Yusuf Akçayoğlu, "Radarlar sayesinde, kuş göçünün yoğun olduğu saatleri önceden tespit edeceğiz. Bu anlamda uçuş riskini sıfıra indireceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...