CHP ve HDP’nin çatısına tepki, terörist YPG’yi nasıl tanırsınız!

Düzenleyen:
CHP ve HDP’nin çatısına tepki, terörist YPG’yi nasıl tanırsınız!

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer, CHP’nin de üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal’in yayınladığı deklarasyonda PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’yi resmen kabul etmesine sert tepki gösterdi.

Alınan bilgiye göre eski CHP Milletvekili Umut Oran’ın başkan yardımcılığını yürüttüğü ve CHP ile HDP’nin de üye olduğu Sosyalist Enternasyonal’in konsey toplantısında Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı için bir deklarasyon yayınlandı. Toplantıda aynı zamanda “Kürt Bölgesi Deklarasyonu” da yayınladı. Deklarasyonda Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ve silahlı kanadı YPG’ye destek verildi. YPG’nin DAEŞ’e karşı mücadelesi övülürken “Bu mücadeleyi resmi olarak tanımaktayız” denildi. Ahmet Uzer ise, “Yuh artık. El ele ihanete devam. HDP ve CHP’nin de üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal, YPG’yi tanıdı. Bu kararı kınıyorum. Sosyalist Enternasyonal’in terör örgütü YPG’yi tanımasına karşın HDP ihanete devam edecek, CHP’nin ise ne yapacağını bekleyip göreceğiz” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...