Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'dan PKK'ya hava harekatı: 12 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
TSK'dan PKK'ya hava harekatı: 12 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Türk Hava Kuvvetlerince, Şemdinli Habeşti kırsalı ile Irak'ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan bölgesine gerçekleştirilen hava harekatlarında bölücü terör örgütü mensubu 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Kuzey Irak ve Şemdinli kırsalına iki ayrı hava harekatı düzenledi. Harekatta 12 teröristin etkisiz hale getirildiği, 15 hedefin ise yok edildiği belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ

Hakkari Şemdinli Habeşti kırsalında, saat 06:47-07:31 saatleri arasında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'lı terörist grubu ve sığınakların olduğu 8 hedef ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

TSK: KUZEY IRAK'TAKİ AVAŞİN/BASYAN BÖLGESİNDEKİ PKK'YA AİT 7 HEDEF HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

Kuzey Irak'taki Avaşin Basyan bölgesine saat 07:52-08:54 saatleri arasında alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'lı terörist grubu ve sığınaklarının bulunduğuu 7 hedef ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

TERÖRİSTLER SABAHA KARŞI ŞEMDİNLİ'DE ASKERİ ÜSSE SALDIRDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde bulunan askeri birlikler ile ve bazı karakolların üs bölgelerine bu sabaha karşı PKK'lı teröristler tarafından havan ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verirken, teröristler kaçtı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı, Alaya bağlı Umurlu 34'üncü Hudut Bölüğü Komutanlığı ile Kamışlı Tepe, Gedik Tepe, Hapiş Karakollarının üs bölgeleri ve Yeşilova-Mamreşa Karakolu'nun üs bölgelerine bugün saat 03.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından havan, uçaksavar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıya nöbette bulunan askerler tarafından anında karşılık verilirken, sınırındaki Balkaya Dağları'nda belirlenen terör hedefleri yoğun top atışına tutuldu. PKK'lıların bulunduğu değerlendirilen hedeflere top atışları yaklaşık 4 saat sürdü. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek üzere bölgede operasyonlar sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...